Gyerekek mellé jó választás egy tacskó?
Tacskom van, gyerek mellett. A kutya volt elobb, igy a legnehezebb idoszakon tul vagyunk, mert azert amikor egy baba mar tud maszni, de meg nem tudja finoman simogatni a kutyat, nem egyszeru, resen kell lenni :D
Nem tudom, hogy a jo nevelesnek vagy a jo idegrendszernek koszonhetoen (nem szapis, torzskonyves kutya), de soha semmi baj nem volt. Akkor se, amikor a fiam volt gyorsabb nalam es mondjuk meghuzta a farkat a kutyanak.
Amugy annyira nem kell tulmisztifikalni a tacskokat es a nevelesuket. Kellenek szabalyok, igen, ha nem vagy hozzaerto, akkor kell par kutyasulis tanfolyam is, de amugy meg ha kovetkezetes vagy es naponta! foglalkozol a kutyaval, nem lesz gond.
Nyilvan itt a kulcs tenyleg a napi foglalkozas, amit be kell tartani es ez neha nem egyszeru, foleg, ha 3 ev alatti a gyermeked. De csinalni kell, nincs mese.
Persze, de itt gyakorin annyira szeretik a tacskokat beallitani a satan kutyajanak es ez mar unalmas...:D
Igen, makacsak tudnak lenni, de az a helyzet, hogy nevelni kell es kesz. Ha valaki erre keptelen, semmilyen kutyat ne valasszon inkabb.
Illetve biztos vagyok benne,hogy az is a baj, hogy brutalisan sokan szaporitjak es vasarolnak szapis kutyat.
Igy lehet, hogy lesz egy agressziv, mindenre is ugatos, szar idegrendszeru kutyad es ezalapjan ir valaki tapasztalatot...
Pedig alapvetoen nem ilyenek. Ugatnak, mert jelzo kutyak is, de az nem normalis, hogy meg a falevelre is.
Nem, közel sem a sátán kutyája. :D
Csak mint minden fajta valamire jobban alkalmas, valamire kevésbé, vannak nehézségek vele kapcsolatban, meg könnyebbségek is. Nem lesz sátán kutyája attól, hogy leírjuk, hogy alapvetően munkakutya, ehhez mérten kell nevelni és nem arra való, hogy babakocsiban beöltöztetve tologassa a gyerek. (Ezt mondjuk én semmilyen élő állat esetében nem engedném)
Border collie-t sem javasolnék annak, aki napi 10 órát dolgozik, a fennmaradó időt meg a tv előtt tölti. Nem azért mert rossz fajta a border, csak nem erre való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!