Beagle vagy border collie lenne jobb választás gyerekes családba első kutyaként?
Szerintem Beagle ha nagyon nyugodt kutyára vágysz! Nekem van 2 és egy borderem is és a 2 beagle el eszik mellette természetileg is.
A border collie-ról tudni kell hogy nagyon aktív fajta, könnyen tanul de iszonyú sok fegyelem és figyelem kell ehhez a fajtához. Fontos hogy nem szabad elhanyagolni mert könnyen elbuthat és úgymond a gazdája fejére nő!
A beagle viszonylag kevés (de nem ultra kevés!!!) figyelmet igényel és ő is tanítható. Valahol írjak hogy játékosak is de ez egyén függő. Mondjuk az enyém soha nem játszik és inkább egereket kiszimatolni szeret!
Falun élek nekünk itt könnyebb is higy kiviszem a földes útra sétálni őket.
Két teljesen Eltérő karakterű kutyafajta. Border colliet csak akkor, ha kész vagy rengeteg pluaz időt rááldozni.
Miért csak ez a 2 fajta jöhet szóba?
A beagle tényleg makacs fajta és szerintem elég nehéz tanítani a collihoz képest.
Viszont a collit sokszor nem ajánlják gyerek mellé mert ha kisebb a gyerek hajlamos lehet csipkedni mert terelgetni akarja. Szerintem első kutyána se a golden se a beagle nem lenne megfelelő.
Én inkább egy golden retrievert választanék. Nagyon okosak de mégse akkora a mozgás igényük mint egy bordernek és nem makacsak mint a beagle. Lehet kicsit nagyobb fajta de szerintem első kutyának ez a fajta lenne a legjobb választás.
Fontos hogy csak törzskönyves kutyát vegyetek mert ha nem akkor érdekes meglepetések érhetnek. Esetleg fogadjatok örökbe.
Megfelelo elkotelezettseggel es raszant idovel mindket fajta kivalo kutya.
A borderrol tudni kell, hogy van jopar beloluk, akik maguknak valok, sot en ismerek parat, akik hiaba voltak szocializalva, nem erdekli oket a tobbi kutya, a gyerekektol pedig egyenesen menekulnek (valoszinuleg nalatok ez nem lenne mert gyerekek mellett none fel, de azert ki tudja?)
En a ketto kozul gyerek melle a beagle-t ajanlanam, ha csak a ket fajta kozul lehet valasztani. Ha lehet masik is, akkor gondolkozzatok el a cocker spanielen is, Ok is kivalo csaladi kutyak, idealis szobakutyak, mert nem hullatjak ugy a szoruket sem (annyi, hogy evi 2* kell oket kozmetikushoz vinni), imadnak uszni, kirandulni/turazni, szeretik a gyerekeket is. A beagle veluk ellentetben nagyon kis “kreativ”, magat elszorakoztato fajta. Az egyik baratomeknal van beagle az a kutya ha unatkozik a fara maszik, as, szoval a lenyeg, hogy lefoglalja magat :D Iszonyu rossz, dehat ez veluk jar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!