Szerintetek is állatkínzás bezárni egy németjuhász munkakutyát a panelban a 4 fal közé úgy, hogy naponta csak 3*1-1,5 órára mehet ki a szabadba?
Elmeletileg nem az, mert ha lefarasztod, akkor pihen a maradek idoben.
Ez az elmelet. A gyakorlatban meg azt latom, sajat tapasztalat alapjan, hogy mennyivel is boldogabb a vizslam, amiota kertesbe koltoztunk. 4 evet eltunk lakasban elotte vele, addig nem volt kert. Termeszetesen most kinti-benti kutya, tehat nem ki lett cseszve a kertbe illetve most is megkapja a napi setat, jatekot, futtatot, mint elotte, de megis annyival masabb. Kimegy napi tobbszor is a kertbe, futkarozik a szomszed kutyaval a kerites mellett, szagolgat, nez kifele a kapun, neha ugat egyet, aztan bejon, amikor megunja. De ezt megcsinalja ugy huszszor.
Sokkal boldogabbnak latom, mint elotte es buntudatom van, mert nem akartam anno belatni, hogy nem biztos, hogy minden fajta valo csak es kizarolag lakasba.
Az.
DE!
Mindjárt jönnek a "NAGYFELELŐSÁLLATTARTÓGAZDIK", akik majd elmondják, hogy menjek anyámba, mert az ő 4 bernáthegyijük is milyen jól elvan a garzonban.
Szerintem ennyi séta mellett nagyon jó lakásban egy kutyának, bármilyen fajta is legyen. Sokat sétál, sok időt tölthet a gazdival, ami sokkal értékesebb neki mint a kert.
Amikor én kertesben laktam, ki be járhattak a kutyák, de úgyis mindig ott akartak lenni ahol én, tehát csak akkor mentek ki a kertbe amikor én is, pedig egész nyáron tárva-nyitva volt az ajtó. De ezek az én kutyáim, másoké lehet másmilyen, mint a Vizslás válaszoló írta. Állatkínzásnak semmiképpen nem nevezném, hogy folyton a gazdival lehet. :)
Miért lenne állatkínzás?
Az az állatkínzás ha egy kutyát láncra kötve tartanak egy udvaron.
Ha rendesen le van mozgatva egy kutya akkor bármilyen lakásban jól érzi magát.
Szerintem nem az.
Azért mert ha a séta nem abból áll hogy körbe a panel körül, hanem jól le lesz fárasztva fizikailag és szellemileg is, akkor kb meg van oldva a probléma.
De igen, a nemetjuhásznak nem ez a természetes munka, de tud alkalmazkodni, de az embernek is alkalmazkodni kell.
Ebből kifolyólag nem gondolom azt hogy egy így tartott kutya nem érezné jól magát.
De ha a másik véglet van, hogy a kutya nincs lefárasztva, akkor elkezdheti rágni a berendezési tárgyakat, bútorokat, és ezt a gazdi sínyli még jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!