Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinti/ benti tacskó?

Kinti/ benti tacskó?

Figyelt kérdés

Manapság egyre több helyen jön velem szembe az a tény, hogy a tacskó benti kutya. Ezt a tényt én azért cáfolnám mert amellett hogy kiváló vadászkutyák szerintem a nem agyon tenyésztett egyedek jól bírják a hidegebb időt is.

Nekünk korábban volt tacskónk igaz régebbi időkben amikor még tényleg hidegebb telek voltak na meg hó is. Közel 20 évet élt le úgy hogy soha semmi baja nem volt és egy percet sem volt bent ( sima szőre volt)

Jelenleg kutya vásárlás előtt állok és az egyik fajta ami szóba jött a tacskó lenne. Viszont amit korábban is írtam manapság mindenhonnan azt hallom vissza, hogy felelőtlenség kint tartani stb stb. Én pedig nem szeretnék felelőtlen gazda lenni.

Ezért érdekel pár ember véleménye hogy ilyen körülmények között érdemes lenne e belevágni? Régen volt már tacskóm azokban az időkben még nem is volt “divat” kutyát a házban tartani.

Kérek mindenkit hogy normális emberek módjára válaszoljunk egymásnak illetve ha lehet a kérdésre is nekem! Én elfogadom mindenki véleményét és meg is hallgatom.

Nálunk Alapvetően másik két kutya mellett lenne akik kinti/ benti kutyáknak számítanak. Különösen nyáron egész nap kint vannak nem is akarnak bejönni. Hidegebb időkben gyakran vannak bent a házban, hála istennek szobatiszták, viszont ők kint alszanak. Van nekik kutyaól jó vastag plédekkel, illetve több kutya fekhelyük is van. Viszont ők nagyobbak azért és vastagabb szőrrel rendelkeznek. Arra gondoltam estére mindenképpen illetve esetleges nagy hidegekben bent aludna a tacskó akár a házban, de az sem kizárt hogy mindhármójuknak átalakítanánk egy kis épületrészt ahol télen lehetnének. A régi tacskó is gyakran összebújva aludt a régi kutyánkkal akinek nagy bundája volt így teljesen elválasztani nem akarnám a másik kettőtől.

Ezeken kívül/ ezek mellett mire lehet érdemes még gondot fordítani? Teljesen bent sajnos nem tudnám tartani és igazából nem is szeretném. Én azon a véleményen vagyok kell nekik egy kis szabadság is kint a kertben.

Természetesen megértem ha valaki szerint így nem érdemes tacsit venni, mindenképpen véleményekre vagyok kíváncsi a döntés előtt.

2023. jan. 26. 13:27
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
79%

A tacskó nem kinti kutya.Nézz körbe pár tacskós oldalon, láthatod, hogy mindegyik takaró alatt alszik képeset bőven 20 fok felett is takaró alá bújni.

Semmiképpen ne tarts tacskót kinti kutyaként.

2023. jan. 26. 17:55
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
A hasuk nagyon közel van a talajhoz, ezért könnyen megfáznak. Illetve alapból fázós fajták.
2023. jan. 26. 17:57
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Kistestű és/vagy rövidszőrű kutya hidegben nem való kintre!
2023. jan. 26. 18:06
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen minden beszerzési módban ott a lehetőség, hogy beteges egyedet fogunk ki. A törzskönyvezettnél is. De ha valaki egy fajtajellegű kutyàban gondolkodik és nem akar törzskönyvezett kutyát se keveréket, miből vàlaszthat? A csomagtartóból kiadott legfeljebb féregtelenitett pár hetes szapis "hulladékból" vagy a fajtamentés oltott, gyógykezelt, szocializált, ivartalanított "hulladékából" A második esetben gazdaságilag mindenképpen jobban jön ki és bocsánat, amiért hulladéknak neveztem őket. Az egyik gazdim elpanaszolta, hogy az orvosa azt mondta neki, hogy "ennek a kutyànak nem lett volna szabad megszületni" Ebben minden benne van. De ott van még a gyepi. Mindenki ismeretségi körében előfordulnak jó és rossz tapasztalatok. Én csak a sajàtomat tudom elmondani, amit a mi rendelőnkben látok és a rám bízott alapanyagot tekintve. Kicsit több futott àt a kezemen, mint annak, aki az ismerőseiből akar következtetést levonni. A kistestű rövid szőrű kutyákat én sem javaslom rideg tartásba. Télen alig hozzák őket napközibe. Bizonyos esetekben én ezt túlzásnak tartom, mert azért szibériai hidegek itt nincsenek. Az pedig a ló másik oldala, amikor a gazdi lustasàga vagy abnormális túlféltése miatt a lakásból ki se hozzàk sétàlni, mert kicsit esik, vagy fúj. Rászokatjàk a pelenkára, nincs gondjuk rá. Sajnos van olyan kutyám, amit novembertől áprilisig alig látok, mert a fentiek szerint tartjàk. :( A kutya nem ember. Nem szabad emberi tulajdonságokkal felruházni. A kutya az kutya. Családtag, szeretjük, de a számàra megfelelő módon kell tartani. Az állatvédelemi törvényünk ezt szépen megfogalmazta. :) A kérdező pedig majd legjobb tudàsa szerint eldönti, mi mellett teszi le a voksàt. Bárhogy dönt, ő fizeti annak költségeit, nem mi. Feltett egy kérdést. Kapott párat. A legjobbakat kívánom neki.
2023. jan. 26. 23:31
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
A mai tacskók szerintem jobban szeretnek bent lenni a házban és ott heverészni, mint kint a hidegben.Ha nem is akarod,hogy mindig bent legyen akkor vegyél neki kutya ajtót és akkor szabadon mehet ki vagy be.Jó tanács,hogy a kinti kutyáknak a házába be plédet/rongyokat tegyél,mert az hamar átázik meg kihűl inkább szalmát tegyél bele.
2023. jan. 27. 10:35
 26/26 A kérdező kommentje:

Ez az utolsó kommentem mivel nem szeretnék idegenekkel veszekedni főleg nem olyanokkal akikben egy minimális tisztelet sincs a másik iránt.

Kedves 16- os szerintem kettőnk közül, hogy ki származik értelmiségi családból azt a “szépen megfogalmazott” degradáló kommentedből meg is tudhattuk. Mert egy jó nevelést kapott ember ilyet nem ír. De köszönöm a megtiszteltetést, hogy a szabadidődet arra fordítod, hogy az én magánéletemmel foglalkozol. Bár igaz, én írtam ki ide kérdést, de utólag rájöttem, hogy nagy hiba volt.

Egyébként az internetes oldalakat nem szerettem volna alapul venni, ott mindent írnak már manapság, de hozzátenném egyik sem említi hogy a tacskó kifejezetten benti kutya. Viszont egyre több helyen látom én is, hogy bent tartják ezért kérdeztem rá. Őszintén szólva lehet tényleg más környékről vagyunk valóak itt néhány emberrel, de én olyan helyről származom ahol mindig is kint voltak a kutyák, legyen szó akármilyen fajtáról. És nem falun nőttem fel hanem egy Pest közeli városban. Az utóbbi 5-10 évében látok változást ebben( de ez a személyes véleményem, azok alapján amit én itt tapasztaltam). Amerre én lakok nem egy nem kettő tacsi vagy éppen kistestű kutya van kint nap mint nap. Ennek ellenére én nem mondom hogy ez a jó nekik de én ezt láttam és tapasztaltam eddig. A másik véglet velem az interneten jött mostanában szembe.

Viszont ahogyan korábban is mondtam én nem akarok rosszat a leendő kutyámnak, megnyugodhat mindenki aki eddig ezen izgult nem fogok tacsit venni, mert imádom az állatokat és véletlenül sem szeretnék rossz gazda lenni. Ez tényleg távol áll tőlem.

2023. jan. 27. 11:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!