Szerintetek egy ilyen keverek tarthato lakasban? Milyen igenyei lehetnek?
Kozep snauzer-puli-bearded collie-foxi
3 honapos kajlafulu kolyokkutya.
képet!
kérdésre válaszolva: bármi
Ha ezzel a kölyökkel kellene terveznem mindenképp nagy mozgásigényű, makacs és hangos kiskutyára számítanék.
Puli terelő, jelző fajta, a hangja a munkaeszköze. Örökmozgó.
A foxi terrier, egy pörgős és öntörvényű, kezdőnek nehezen kezelhető fajta.
A snauzerek szintén komoly és elhatározott kutyák.
bearded collie nyugodt természete szerintem kevéssé fog érvényre jutni.
Ez egy tobbgeneracios keverek, most ra lett mondva par fajta, de kozel se biztos, hogy ezek vannak benne.
Ennyire nagyon keverek kolyok lutri, mindig,nem tudod mi lesz belole, milyen a jelleme es stb. Csak remelni lehet, hogy megfelelo nevelessel es foglalkozassal ellesztek lakasban.
De semmit nem lehet mondani biztosra 🤷♀️
Tartható persze, arra számíts hogy nagy mozgásigénye lesz valószínüleg szóval hosszabb sétákra készülj és jól mozgasd majd le.
De nem lesz gond a lakásban tartással.
Irtam a gazdinak, o mondta, hogy ezek a fajtak vannak bennuk.
De akkor egy ilyen kis kutyulek nagyon lutri, hogy mi lesz.
Pedig tetszenek az ilyen kutyusok.
Van egy masik, az juhaszkutya keverek, mudi-pumi-border collie, rendes tanyasi keverek juhaszok.
Az milyen lenne?
Akkor hagyom ezeket a cukisagokat.
Nem tudom milyen kevereket keressek.
Labrador, beagle, staffi vonal jo lehet?
Tudom, azok is mozgasigenyesek, de nem ugatos porgettyuk.
#9 Semelyik kutya sem ugatós pörgettyű, ugyanis ok nélkül nem ugat a kutya. Csak meg kell nevelni, hogy tudja, mely ingerre kell ugatnia, és mire nem szabad, akkor a szomszédok sem fognak megutálni, csak mert lett egy kutyád. Nagyon sok minden attól függ, hogy mennyire készülsz fel arra, mit fogsz kezdeni a kutyával, miután hozzád került.
Labrador szerintem azért nagy, ha nem hatalmas a lakásod, illetve nekem az a tapasztalatom, hogy a vadászkutyák nyugtalanabbak - azaz hiába aranyosak, határozottabb kézzel kell bánni velük. Szerintem lakásba még mindig a puli a legértelmesebb választás, nem hullik a szőre, csendes társ tud lenni, főleg lakásban, ahol nem igazán éri olyan inger, amire csihognia kéne. Hozzáteszem, nem magyar fajtát nem fogok tudni ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!