Anóca kérdése:
Védőösztön teljes hiánya kan kutyánál?
Figyelt kérdés
Van egy 5 éves kan kutyám (collie). Fajtájának megfelelően sosem volt agresszív - nem is "vágytam erre "- se emberekkel se kutyákkal. Jelezni nem jelez SEMMIT, max a sünöket. Fiatalabb korában bejött hozzánk a szomszédunk cane corso kanja és elvittem a rágnivaló csontját - abszolút nem zavarta. A szomszéd macsek lazán átjön, bemegy a kennelébe :D Ivaros kanokkal szemben nagyon megy a magamutogatás, legénykedés, a pimaszabbaknál az odacsípés, de ennyi. Azonban ma az történt, hogy a rokonok 7 hónapos, meglehetősen nagy méretű szintén kan kutyáját sétáltattuk, mikor hazaértünk hozzájuk, és indultunk volna el haza, a kölyök elkezdett engem, a skótom gazdáját harapdálni, ugrálni körülöttem, mindenféle fegyelmezés totál csődöt mondott (ezt annak tudtam be, hogy séta közben elestem, véres lett egy nagy foltban a nadrágom. Próbáltam kimosni vízzel, de nem sikerült eléggé, viszont igen masszív vérszagot árasztottam, szóval kb. úgy éreztem magam, mikor egy sebesült vadat támadnak a kutyák...). Az én kutyám ebben a szituban nemhogy " rá se szólt" a kölyökre (pedig mikor a hátára áll, azt mindig megtorolja), de ott állt bénán, behúzott farokkal :/ Létezik ilyen szintén védőösztön-hiányos eb??2023. jan. 22. 20:00
11/12 anonim válasza:
A collie nem őrző-védő. Ráadásul a leírt szituáció játék volt, nem agresszió.
12/12 anonim válasza:
A leírt szitu játék volt, a véres nadrágod max a priájákat hozta volna lázba, ha az amazonasban gázolsz 🤦♀️.
A terjedő videóban a kutya tök szerencsésen helyezkedett és esélyes, hogy nem hősies gyermekmentő, szimplán csak nem bírják egymást a másik kutyával, nem kivehető, hogy a gyerekre futott, vagy közvetlenül őrá. Komoly valószínűsége van, hogy ha a kisgyerek a közelben sincs, akkor is teljesen ugyanígy történt volna minden.
A kutyád tisztel téged, és rád hagyja a cselekvést necces szituban. A jelek szerint biztonságban érzi magát, nem érzi szükségét, hogy agresszívan lépjen fel. Ez jó dolog, örülj neki, hogy ilyen kiegyensúlyozott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!