Több kutyás gazdik! Más is tapasztalta, hogy van amelyik kutyája teljesen megbízható póráz nélkül, a másik viszont kétséges?
igen
csak akkor hallgat ha szeretne, int egy macska
nem az en kutyam mondjuk, a parome. nagyon utalatos hogy ilyen.. de nem tudjuk kinevelni belole
2 kutyank volt gyerekkent, mindketto kolyokkent kerult oda, csak az egyiknel kb 10 eves voltam amikor kaptam, setaltunk, foglalkoztam vele, de nyilvan egy 10 eves gyerek akkor meg nincs tisztaban a nevelessel annyira, ot kesobb sem nagyon engedtunk el, mert vagy visszajott, vagy nem. Tacsko keverek reven ha szagot fogott csak ment a feje utan. A masiknal 14 eves voltam, ot mar tudatosabban neveltem, 100%-osan behivhato volt, ha kutyat vagy vadat latott akkor is.
Most felnottkent orokbefogtam egy 3 eves kutyat, meg porazon se tudott setalni, nem hogy anelkul... javult a helyzet, porazon oke, ha biciklizunk akkor is figyelmen kivul tudja hagyni a vadakat ha en elobb eszreveszem es rogton tiltom is, de nem engednem el porazrol, nincs meg az a bizalom. A masik kolyokkent kerult ide, az elso setank mar ugy tortent, hogy csak rajta volt a hosszu poraz de nem fogtam (lakott teruleten kivul), maig is igy setalunk, barmikor visszahivhato. De poraz kell a biztonsag kedveert, ha talalkoznank kutyasokkal, lovakkal, meg tudjam fogni.
Nyilvan minden kutya mas egy kicsit, de ugy gondolom hogy ha a gazdi eleg felkeszult, tapasztalt mar es 0-rol kezdi egy kolyokkel, akkor ez alap es mennie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!