Hol tudom bejelenteni az önsétáltató kutyákat?
A kisvárosban, ahol élek, rengeteg a kóborló kutya. Tudjuk kié, tudjuk hol lakik, mégsem tesz senki semmit. Támadnak, bemennek mások kertjébe, rombolnak, baromfit ölnek, baleseteket okoznak, nem lehet tőlük kutyát sétáltatni. A helyi Facebook csoport bejegyzéseinek 50%-a a kóbor kutyás posztok, a gazdik persze lapítanak. Ha hazavisszük, a kutya másnap, vagy akár aznap újra kint van.
Minap olvastam, hogy 450 ezer Ft bünti jár ezért. Csak azt nem találtam meg, hogy hol lehetne ezt jelenteni. Mert nekem már rohadtul elegem van ebből, és hogy senki nem tesz semmit, akinek tudom a nevét, címét, és melyik az ő kutyája, azt fel akarom jelenteni, képekkel, Facebook bejegyzésekkel, amivel csak lehet.
Hova forduljak ez ügyben? Jegyző? Polgármester? Van itt nálunk a műszaki iroda, meg van adva, hogy oda jelentsük a kóbor kutyákat. Vagy rendőrség? Hol jelentsem, hogy biztosan meg legyenek büntetve?
"Az onkormanyzattol azt a valaszt kaptam meg anno, hogy tudnak hivni valami megyei gyepmestert, aki 50 ezerert elviszi a kobor kutyakat, de ezt fizessem ki en, mert nekem fontos, nekik nincs ra penzuk."
Ezt irásban válaszolták?
Mert a szó az nem hivatalos válasz, szóval próbált lehúzni a haverjával hivatalból... Ez hivatali visszaélés alapból :D
Főállatorvost kell egyébként értesiteni, az értesiteni fogja a NÉBIH -et, meg a vadásztársaságot is, és ha olyan területre tévednek ki lesznek lőve, mivel vadkárt is okoz, nem csak a csirkére mennek rá.
Polgármestert vagy akitől ezt a választ kaptad, meg fel kell jelenteni hivatali visszaélés miatt!
Irásban kommunikálj mindenről e-papiron.
Ha nem vezet eredményre akkor média!
Nincs ilyen hogy "papiron van gyepi" ez alapszolgáltatás ami a közbiztonságot szolgálja.
Valakinek szét kell rugatni a valagát a hivatalba!
Addig menj feljebb és feljebb ameddig el nem érsz a fejig.
Vagy marad az alljas módszer a virslivel.
Vagy majd akkor kapcsolnak ha kutyák szétszednek egy 8 évest hazafele az iskolából?
Nálunk van gyepmester, de semmit nem csinál. Menhely van, de azok meg szerencsétlenek mindig teltházzal üzemelnek. :(
10-es vagyok, mar nem erdekes, a kutyak erdekes modon eltuntek es azota se lett uj kobor szerencsere.
Nyilvan nem csak engem zavart, valoszinuleg megmergeztek vagy elutottek oket, passz, nem en voltam.
De nem mondom, hogy banom.
Egyebkent meg ti mit tettetek volna a helyemben? Dolgozom, gyereket nevelek, meg 2 kutyat, akikkel kemenyen foglalkozom naponta, nincs nekem olyanokra idom, hogyha leraznak az onkormanyzatnal (amugy persze szoban volt, nem irasban, nyilvan ilyet nem irnak le) akkor en meg fussak utanuk meg intezkedjek. Jegyzonek kuldtunk levelet, tobben is szomszedok, emailben es telefonon is jeleztuk, semmi nem tortent.
Igy is arra a napra, amikor bementem szemelyesen idopontra, szabit kellett kivennem.
Szoval aki nagyon raer, az nyilvan el tud erni valamit, de ez nem en vagyok. Konnyu azt mondani, hogy intezkedj. Koszi.
Én eddig csak a nébihnél jártam sikerrel. Többször jelentettem, képekkel. Bírságot is kaptak az illetők. Nem egyszer.
Volt aki pár bírság után felhagyott a kutya tartással, más pedig megoldotta hogy ne szökjön.
6-os!
Ha lenne chip, akkor sem igazolna tulajdonjogot! Mivel az adatbázisban az állatorvosok sokszor bemondás alapján rögzítik a gazdi adatokat és nem járnak utána, hogy valós-e az az adat! Sőt, van, aki valamiért nem is írja be az adatokat, hiába van chip a kutyában, semmit nem ér. Arról ne is beszéljünk, aki gazdiváltás után nem iratja át az adatokat, és a chip az előző gazdi nevére szól, közben mar nem is nála van a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!