Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » HOGYAN oldanátok meg az...

HOGYAN oldanátok meg az alábbi problémát?

Figyelt kérdés

Van egy tacskóm és 3 macskám. Imádom őket, ahogy minden állatot, viszont utálom amikor szőrös lesz a ruhám és mosni is nehéz, mert a többi ruhára átmegy a szőr, stb. Az emberi szőrrel is így vagyok, de azt könnyebb orvosolni.

Hogyan oldanátok vagy oldottátok meg, hogy ne szőrözzön össze a házikedvencetek? Van valamilyen szer, gyógyszer, vagy bármi, ami csökkentené a szőr hullást?

2023. jan. 11. 14:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy bizonyos szintig pedig normalis a szorhullas. Tudod mikor latszik, hogy nem normalis? Ha a kutyan/macskan elkezd kikopni a szor egy reszben vagy esetleg foltosan ki is hullik.

Esetleg ha vakarozik.

Na ez nem oke, de ezt latja az ember. Amugy meg hullik a szoruk, foleg rovidszoru kutyanal es macskaknal, ez van, ezzel szamolni kell.

Ha ez valakit zavar, akkor vagy valasszon kozmetikaigenyes fajtat kutyabol (pl uszkar) vagy ne tartson allatot. Foleg macskat ne, mert szerintem ok talan meg durvabbak is ilyen teren,mint a kutyak.

2023. jan. 11. 15:43
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

Rendszeres fésülés (Furminator vált be nálunk a legjobban), porszívózás+felmosás, és kiegyensúlyozott étrend.

Minél kevesebb stressz, cicáknak Feliway párologtató.

Rendszeres állatorvosi vizsgálat.

Ragacsos-görgős szöszleszedő, ha ruhaszárítód van, abba is lehet kapni ilyen spéci állatszőrgyűjtő cuccost.

Ezek jutottak eszembe, más szerintem már nem igen van.

2023. jan. 11. 15:50
 13/19 A kérdező kommentje:
Ha nincs rá megoldás, akkor mindegy, elfogadom őket így, csak azért kérdeztem, mert hallottam, hogy lehetséges elérni.
2023. jan. 11. 16:01
 14/19 anonim ***** válasza:
93%

Két nagyon szőrös kutyával élünk. Kinti-benti kutyák, de többet vannak bent, lustálkodnak a kanapén. A kanapét úgy védem meg, hogy vettem pokrócokat, azzal takarom le a kanapét és x időnként cserélgetem.

Vettem szőreltávolító textilborotvát, szőnyegből, pokrócból nagyon jól kiszedi a szőrt, a ruhákra ha kell, napközben mikor még rajtam van, ragadós hengert használok. Mosás után mennek a szárítógépbe, az pedig mindenféle szőrt, szöszt kiszed minden ruhából (csak emiatt vettem). A kutyákat pedig minden nap fésülöm, hogy minél kevesebb szőrt hullajtsanak el maguktól. Ja, meg persze minden nap porszívózás/sepregetés.

2023. jan. 11. 17:20
 15/19 anonim ***** válasza:
92%
Szárítógép!
2023. jan. 11. 18:15
 16/19 anonim ***** válasza:
93%
Nálam 2 cica egy kutya van, hát, gyakori ez a probléma :D őszintén szólva elfogadtam, de a ruhákon engem is idegesít. Az első tipp, nagyrészt leszoktam a fekete ruhákról, azon látszik legjobban a szőr. A ragadós henger tényleg szupi, indulás előtt mindig leszedem magamról a szőrt. A szárítógép amúgy annyira leszed mindent, hogy konkrétan egy szösz nem marad a fekete ruhákon sem. Ezt amúgy én nem tudtam, kellemesen meglepődtem az első szárítás után. Viszont tök jó, hogy írtátok ezt a mosógépbe tehető cuccot, még nem hallottam róla, de kipróbálom.
2023. jan. 11. 22:00
 17/19 anonim ***** válasza:
16%
Mosógépbe tehető cuccok sajnos semmit nem érnek.
2023. jan. 12. 07:35
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Ekkor szadista állattartót:DDD

Tekerd körbe ragasztószalaggal vagy borotváld le mindet, esetleg vidd autómosóba naponta őket, hogy te jól érezzed magadat...pfff

2023. jan. 12. 14:14
 19/19 anonim ***** válasza:
89%

Sehogy, erre nincs megoldás, ami kiiktatja, csak csökkenteni lehet.

A macskák, pláne a rövidszőrűek MINDIG vedlenek, pláne a lakásban tartottak. Csak van, amikor nagyon, van, amikor meg még jobban. Nyilván ha foltokban hullik a szőre, vakarózik, netán sebes, kiütéses, akkor orvoshoz kell vinni, de amúgy a vedlés alapvetően normális.

Lehet extrán takarítani, napi többször porszívózni, szösztelenítő henger, szőnyegtisztítás, mosás után kis adagokban szárítógép (ne felejtsd el a gép szösztartályát se tisztítani!), kárpitokra esetleg könnyen mosható huzat, takaró stb, de teljesen soha nem fog eltűnni a szőr, főleg három macska mellett. Ha ezt akarod, ne tarts macskát, más megoldás sajnos nincs, cicával el kell fogadni, hogy valamennyire mindig szőrös lesz az élet.

2023. jan. 19. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!