Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyás sportok, képzése...

Milyen kutyás sportok, képzések vannak, amiben a gazdinak nem nagyon kell futnia?

Figyelt kérdés

Agility, canicross kilőve, de mondjuk a bikejöring jó lesz.

IGP, Obedience, Dogdancing, terelés, mennyire ugrálós, rohanós a gazdinak?

2023. jan. 8. 22:28
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Igen az is jó lesz.

Amúgy szerintem egy hollanddal az IGP is menne, mármint ami a kutya visszatartásást illeti, ők nincsenek 30-40 kilósak, csak kb 25 :D

2023. jan. 9. 07:47
 12/21 A kérdező kommentje:

Akkor végülis tényleg az agilityt és a canicrosst kell csak kihúzni, ezeken kívül mind jó lehet.

Mindegyikbe belekóstolnánk és amelyik legjobb lenne kettőnknek, azt magasabb szintekre helyeznénk, a többi maradna hobbi.

2023. jan. 9. 07:51
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy tök jó ilyen felelősségteljes gazdit látni! Jó kutyázást🥰
2023. jan. 9. 08:04
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszi, még ismerkedek, merre induljunk, miket lehet csinálni. Bármi érdekel.
2023. jan. 9. 09:05
 15/21 anonim ***** válasza:
71%
Az IGP-ben kell futnod. Őv-n egy fiatal kutyával elég sokat kell futnod, guggolnod. A nyomhoz az első kb 2 évben szintén elég sokat kell menned, és nem séta jelleggel. Engedelmesben is van futás, pláne amíg tanítod a kutyát nem csak azt a 10-15 lépést kell futnod. Azért nézz utána jobban a sportnak, mielőtt veszel rá egy munkakutyát. Ne utólag derüljön ki, hogy nem tudod, vagy nem akarod csinálni.
2023. jan. 9. 11:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Hoopers mellett még a rally obedience-et is nézd meg. :) A dog dancing szerintem megterhelőbb a gazdinak, de nyugodtan belekóstolhatsz, és aztán el tudod dönteni, hogy mennyire bírod. Terelésnél kell mászkálni, de nem futni... szóval szerintem ez is olyan, hogy kipróbálod, és meglátod, megy-e. Amíg nem feltétlenül a versenyzés a célod, sok mindenbe belekóstolhatsz, és aztán majd kialakul. :)
2023. jan. 9. 12:27
 17/21 A kérdező kommentje:

Akkor nem lesz IGP.

A holland nem csak arra alkalmas, bármilyen sportra jó, van bőven olyan, amit tudnék csinálni.

Kipróbálok vele mindent, amit a betegségem enged, aztán meglátjuk.

Lehet, hogy nem fogunk versenyezni, de közös programnak, együtt töltött időnek, hobbi szinten bármi jó lehet.

2023. jan. 9. 13:04
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2023. jan. 9. 13:05
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek teljes mértékben 13assal.

Amúgy én az agilityt, a dog dancinget, és a flyballt ajánlom.

2023. jan. 9. 15:18
 20/21 anonim ***** válasza:
52%
Terelokutyad nevlegyen terdserulessel.
2023. jan. 9. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!