Van olyan kutyaiskola ahol kifejezetten gyerek gazdinak indítanak kutyás tanfolyamokat? Pl agility
Már láttam engedelmes képzésre, de nagyon ritka.
Agilitit még nem láttam, de én is versenyzek 11 éves korom óta, a felnőttekkel edzettem mindig annó, úgy mint sok más ismerősöm és a mai gyerekek is teljesen jól elvannak a felnőttek mellett, nincs is nagyon különbség a teljesítményük között.
Szerintem kutyázásban nem igazán kell másképp bánni egy 8 év feletti gyerekkel, mint egy felnőttel.
Csatlakozom az elsőhöz, nem gondolom én sem, hogy kéne korcsoportbontás kutyasuliba, agilityre (ŐV, problémás kutya más).
Simogatáson és futkározáson kívül úgy is akkor tud érdemlegesen foglakozni egy gyerek egy kutyával, ha érti, hogyan tud vele együtt dolgozni. Gyerek függő, hogy erre ki mikor érik meg, de onnantól, hogy valaki erre érett, annak mindegy, hogy felnőtt számba veszik a kutyasuliban vagy nem. Sőt sokszor a gyerekek ügyesebbek a felnőtteknél, mert ők nem agyalnak sokan azon, hogy mit is kell csinálni. Megmutatják nekik, tudják és csinálják, míg sokan felnőtt fejjel saját magukat kavarják be (most melyik kézbe van a póráz, most mikor fordulok stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!