Segítség, nagyon elbizonytalanodtam (? )
Jövő hétre vagyunk programálva ivartalaításra, de nagyon elkezdtem aggódni, még rémálmaim is vannak, ahogy ott fekszik elaltatva:( Már arra is gondoltam, hogy lemondom a műtétet és majd vigyázok rá nagyon amikor tüzel.
Biztos nem lehet baja tőle?
Biztos nem változik meg?
Biztos jó ötlet ez?
Én is nagyon ideges voltam a kutyám mindegyik műtéte előtt. Meg a korábbi állataim műtétei közben is.
Ezért a mostani kutyámnál azt a taktikát választottam, hogy kisírtam a dokinál, hogy hadd legyek bent, hadd nézzem végig. Persze ha érzékeny vagy az ilyesmire, és benne van a pakliban, hogy mondjuk elájulsz, akkor semmiképp se menj bele, hogy a te rosszulléteddel foglalkozzon a dokia kutya helyett.
De ha bírod az ilyesmit, akkor nézd meg. Nálunk a doki jófej volt nagyon, készített be csokit a műtőbe, hogyha sápadnék meg tudjon vele etetni, és végig szépen mondta, hogy most épp mit csinál, miért csinálja stb. Azóta az orvosunkban is maximálisan megbízom, és nem is félek az ilyesmitől.
És hidd el, jó ötlet, nem lesz tőle semmi baja, hosszabb, kiegyensúlyozottabb élete lesz, ennyi.
a legjobb időpont a 5 hónapos kor.!!!
7-8 hónaposan már sok kutyafajta tüzel ( tehát az első tüzelés után lehetne csak ivartalanítani )
ergó, ne várd meg !
vidd el, 1,5-2 óra mulva már ébredezik.
a doki elmondja ,hogy mit tegyél .
( - ne etesd meg a műtét előtt 12-18 órával)
( ne igyon előtte 2-4 órával )
műtét után a földön( pléden feküdjön ) , nehogy még kábán leessen valahonnan.
ébredés után hányhat ( ez tök normális )legyen kéznél papírtörlő!
3-4 napig pihenjen, semmi ugráltatás-futtatás.
a viselkedése nem változik meg, talán még hízelkedősebb lesz.
és nem kell aggódnod ,hiszen a korai ivartalanítás 95 % -ban csökkenti a hajlamot bizonyos rákos megbetegedésekre !
Csináltasd meg a műtétet!
Nehogy az legyen a vége mint itt a házban:
A gazdi tavaly összel magához vett egy helyes "kis" szukát...
Mostanra jól megnőtt és tüzelni kezdett (ő is úgy gondolta, hogy majd vigyáz a kutyusra...) a kertes házaból átjár pár kutya és sajnos az egyik kant szó szerint nem tudta lerúgdosni a szerencsétlen kislányról... most várják, hogy a tűzelés végén ivartalaníttassák (a már benne levő kölykökkel együt :-( ) mint mostanában minden reggel ma is itt volt a kan (akinek megkeresték a gazdiját és aki magasról tesz rá, hogy mit csinál a kutyája: a kerítésnek azt az oldalát a szomszédnak kellen javítani (?) ) és szegény gazdi már sírva próbálja távol tartani a kanokat a kutyától...
Ne várd ezt meg!
Köszönöm a válaszokat, a műtét már rég megvolt, minden rendben ment, rá 3 napra már el is felejtette, hogy történt valami.
Köszönöm, hogy bíztattatok, lehet enélkül nem mertem volna megcsináltatni. Persze nagyon kivoltam, kihiztiztem, hogy bentmaradhassak míg elaltatják, aztán kiküldtek, de jobb is, mert nagyon sírtam, és folyton kérdezgettem, hogy ugye nem lesz baja, csak zavartam volna a dokit.
Hamar kész volt, az úton hazafelé már kezdett nyöszörögni, mozgatni a fejét, a műtét után kb 2 órával felállt és elszaladt az ajtóig utánam( ki akartam menni wcre) Estére már sunyi módon felugrott az ágyra, észre se vettük, csak, hogy már fent van. Szóval nagyon ügyes kislány volt, hamar rendbejött, már a seb helye is alig látszik.
Mégegyszer köszönöm midnenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!