Ki tud nekem abban segíteni, hogy hol vehetnék hosszúszőrű német juhászt lehetőleg Zala megye környékén?
Nekem gyönyörű, 7 éves törzskönyves németjuhászom van.
Mégsem itélem el, aki nem tenyésztőtől vesz, mert ez akkor is örök harc marad. Tenyésztő-szaporitó.
Mint már irtam az előzőekben, a köv. kutyám is törzskönyves fog lenni, ha valamikor - remélem sokára - egy másik kutya után kellene néznem.
Viszont: Ahogy már nézelődök, csak kiváncsiságból, tanácstalan vagyok. Nézem a sok szuper tenyésztő honlapját, látom a sok - számomra szabályosan deformált- németjuhászt, és felteszem a kérdést: akkor honnan is lesz a következő?
Hozzáteszem, az enyémnek a felmenői között nagyon sok a "szuper " kutya,mégis ekcémával , szörtüszőgyulladások tömkelegével szenvedünk.
Etetem a hiper-szuper kajákkal, de eredmény semmi, vagyis nem számottevő.
Lehet vitatkozni, de amig nem büntetik a szaporitókat, addig lesznek. És a beltenyészet, meghamisitott törzskönyvek? Erre is volt már példa.
Nem szitani akarom a tüzet, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!