Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet megtanítani egy...

Hogy lehet megtanítani egy kutyát a szóra ugatásra? / Túl kitartó, ha labdával ingerlem, inkább vár 20percig fekve, még megkapja, egy hangot sem ad ki/

Figyelt kérdés
2010. okt. 2. 16:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én úgy tanítottam meg neki, hogy lelkesen ismételtem, hogy ugasson. Ugass, ugass, ugass, addig, amíg annyira izgatott nem lett, hogy elkezdett ugatni. Ilyenkor adtam neki jutalomfalatot, és ugyanígy tanítottam meg arra is, hogy a "cssss"-re elhallgasson.

Ma már nem kell ugrándozva kiabálnom, hogy ugasson, csak mondom neki, és ugat, cssss-re meg elhallgat. (:

2010. okt. 2. 18:34
 2/12 anonim ***** válasza:

Fogsz egy jutalom falatot, valami kaját amit szeret, és az orra fölé tartod, úgy hogy ne érje el. Mondod neki: Ugass!

Aztán amikor ugat, oda adod neki.

Így tapasztalatom szerint, marha gyorsan megtanulják, persze ez kutyánként változik, de a minénk ezt igaz felnőttként 5-10 perc alatt megtanulta.

Kajáért gyorsan, és szívesen tanulnak, vagy csinálnak meg akármit.

2010. okt. 2. 19:37
 3/12 anonim ***** válasza:

Az enyém nagyon nem ugatós, pont mi is gyúrjuk ezt, de kb. sosincs egy hangja se :)

Pórbáld valami nagyon finom falattal, ne add neki oda, és már az első hangot is jutalmazad. Ha csak nyűszít eleinte azt is jutalmazd meg, aztán később a nyüszítés már ne legyen elég, csak hangosabb nyüszeítés, és így tovább.

Ha kajára sem kapcsol be, akkor csináld azt, hogy valakit megkérsz, hogy fogja meg, te pedig szaladj el előle és hívd nagyon lelkesen! Ettől ki fog borulni, hogy hívod, ő menne, és nem tud utánad menni, mert fogják. Erre szinte biztos, hogy ugatni fog. Legalábbis az enyémből elsőre így sikerült ugatást kicsikarni :)

2010. okt. 2. 22:27
 4/12 A kérdező kommentje:

A csakkitti válasza nagyon tetszik, hogy valaki megfogja.Csak sajnos itt egy nagyon temperamentumos, Labdamános kutyáról(kaja szóba sem jöhet) van szó.

És ő olyan, hogy idegeneket nem szereti, tehát ha nagyon felhergeli magát, és valaki nem engi hozzám, amikor mindent tűvé tesz értem, bárhol vagyok a seggemben van, akkor sajnos szerintem oda is kapna neki egyet.Tehát ez ezért nem jó megoldás.Kajával egyáltalán NEM motiválható a kutya...:S

Valaki még ötletet?

Próvbáltam ugy, hogy egy labradort leültettem mellé, aki tudott ugatni, és a labit megugattattam, és mindig megkapta a kutyám labdáját...De ő csak vágyott rá, általában már a levegőben elkapta előtte, olyan gyors, vagy csak nézett, hogy" ANYA MIÉRT NEM ÉN?" ...ÉS EGY MUKK sem jött ki belől.

Próbáltam azt, hogy a slagra ugat ha megy a víz, és amikor megy a víz, és ugat egyet mondom mindig ohgy ugass, és akkor ha ugat megkapja, csak szerintem ő nem az ugatást köti össze, hanem ha ugrál érte, akkor kapja alabdát, sőt valamikor el sem tudja dönteni, hogy most a slag után ugorjon, vagy a labdát lesse a kezemben.Olyan is csináltunk, hogy kikötöttem, és ingereltem, a labdájával, hogy ne érje el...inkább lefeküdt, és várt 10-15percet szótlanul, türelmesen, minthogy megmukkanjon, pedig már remegett az egész teste az izgalomtól...:) teljesen tehetetlen vagyok..valaki tud segíteni?ötletek?:)KÖszönöm

2010. okt. 2. 23:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Miért akarod, hogy ugasson?
2010. okt. 5. 08:44
 6/12 anonim ***** válasza:
a helyedben beklikkelném, még mindig ez a módszer a legjobb arra hogy megtanítsunk a kutyának egy, a számára nem túl logikus dolgot. Kb. öt perc, ha nagyon nem dolgozott még klikkerrel, 15 is lehet.
2010. okt. 5. 15:19
 7/12 anonim ***** válasza:

Mi klikkerezünk, de nem ment át, mert az én kutyám se ugat soha. Most hétvégén a suliban a kennelben volt míg én megfigyelősködtem a tanfolyamon elkezdett ugatni (sose szokott, mindig nyugton van). Ment pár klikk+kaja, de csak annyit értem el vele, hogy végig ugatott, míg a kennelben volt. Mikor lejöttem a pályáról még pár ugatást beklikkeltem a kennelben, mondtam, hozzá, hogy mondjad. Aztán miután kivettem, megpróbáltam felpörgetni a mondjad-dal, de nem jött be :)

Viszont jól megtanítottam kennelben ugatni :(

2010. okt. 5. 15:45
 8/12 anonim ***** válasza:
xDD CSAKITT az utólsó ötleted próbáld meg 1 rotival:DDxDD én próbáltam de 2 monstrum ember sem volt elég hozzáxDD többet meg nem találtam aki meg meri fognixDD a 2embert oda huzta ahová akarta:):D:D
2010. okt. 5. 17:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Érdekes a kutyasuliban simán meg tudják fogni az argentin dogot a sátras behívásnál. Nyilván rotival is úgy csinálják, csak azt még nem láttam.
2010. okt. 5. 17:22
 10/12 A kérdező kommentje:
igen, ugy látom, hogy marad ez a kutyasulis ötlet, ugyis megyünk örzőzni, ott megcsinálta.Csak rég nem voltunk, és itthon akartam megtanítani.Köszönöm
2010. okt. 5. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!