Szuka roti is elég ijesztő és tiszteletet parancsoló megjelenésű, vagy inkább a kan jobban megvéd?
Uncsik vagytok. Mindenhol leírják, hogy az ŐV kiképzés valójában játék és nem fog tudni megvédeni a kutyád, ha félreneveled az ösztöneit. Valódi kiképzést csak katonai, rendőri szervezeteknél tanítanak kutyáknak.
A kutyasulis ŐV sport, ami levezeti a kutya fölös energiáit, de ha én le tudom vezetni neki úszással, kocogással, puller karikával, labdakatapulttal, másik hasonló kaliberű kutyával való birkózással, parancsok tanításával, szimatmunkával és sok városi és természetbeni sétával, akkor nincs szükség ŐV-s játékra, megvédeni meg ösztönből meg tud majd, ha szükség lesz rá. Ő nem egy versenykutya lesz, nem a kupákra hajtunk, kiállításra lehet elviszem, mert gyönyörű kiállású csodakutya lesz, de amúgy csak simán a társam, legjobb barátom lesz, akivel nagyon sokat foglalkozom majd.
Én nem ítélek el senkit, aki szereti az ŐV sportot, de nem kell mindenkire ráerőltetni a saját szemléletünket, mindenki olyan módon foglalkozik a kutyájával, ahogy neki jól esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!