Melyik Border Collie szín tetszik a legjobban?
Rövid szőrű fekete-fehér border collie.
Slate merlét látom senki nem írja, pedig szerintem az a legszebb.
(Btw krém szín nincs, ausztrál vörösnek vagy ee rednek hívják helyesen)
Bírom ezt a munkakutyás hozzáállást, tök mindegy mennyit változik a világ, a kutyák szerepe, ha nem terel akkor már mindenre is alkalmatlan díszborder. :D A legtöbb fajta lassan elveszti az eredeti funkcióját, mert nem illenek bele a modern berendezkedésbe, értsd nincs mindenkinek birkanyája, hogy ténylegesen dolgozni tudjon a kutyával, napi szinten, amire kitalálták. Full új fajtákat is lehetne kitalálni, hogy ne menjen a hiszti a díszborderek meg ösztöngyenge vadászkutyák és társaik miatt.
Azért én mondjuk egy terápiás munkára vagy egy SAR-ra képzésre nem mondanám, hogy nem munka. A kutya dolgozik. A puller, rallyobed, dog dancing, agility, frisbee és társait pedig sportnak hívják. Ettől függetlenül nem nevezném őket sem díszbordernek. (Félreértések elkerülése végett én is azt vallom, hogy a bordernek kell valami extra elfoglaltság a családi és társasági kutyaságon kívül, de ennek nem feltétlenül kell terelésnek lennie, egyszerűen nem megoldható a napi minőségi foglalkoztatás ha erre alapozzák. Ha valaki terelésre akar kutyát akkor vesz olyan típust.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!