Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik Border Collie szín...

Melyik Border Collie szín tetszik a legjobban?

Figyelt kérdés
Nekem a Merle. 😊👇

2022. dec. 29. 09:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%
Barna-fehèr, fekete- fehèr
2022. dec. 29. 11:58
 12/21 anonim ***** válasza:
55%

Rövid szőrű fekete-fehér border collie.

[link]

2022. dec. 29. 13:25
 13/21 anonim ***** válasza:
53%

A classic fekete-feher tetszik leginkább

[link]

De a barna-fehér is tetszik

[link]

2022. dec. 29. 13:39
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

Slate merlét látom senki nem írja, pedig szerintem az a legszebb.

(Btw krém szín nincs, ausztrál vörösnek vagy ee rednek hívják helyesen)

2022. dec. 29. 16:19
 15/21 anonim ***** válasza:
50%
Krém a legszebb
2022. dec. 29. 19:52
 16/21 anonim ***** válasza:
68%
Még mindig, olyan szín nem létezik, hogy "krém". De ezek a színes borderek csak névben borderek. Sem ösztönben, sem idegrendszerben, de sokszor még alkatilag sem alkalmasak már semmilyen munkára. Dísz borderek, semmi több.
2022. dec. 29. 19:56
 17/21 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó, ezt azért így nem merném kijelenteni. Attól függ, hogy definiálod a munkát.
2022. dec. 30. 21:27
 18/21 A kérdező kommentje:
Eddig még nem hallottam róla, de szerintem is nagyon szép! ,😊
2022. dec. 30. 21:38
 19/21 anonim ***** válasza:
27%
A munkát úgy definilálom, hogy a kutya dolgozik. Nem a pullerre, rallyobedre, dog dancingre meg hasonlókra gondolok, ahova ösztön nem kell. Hanem első sorban is a terelésre.
2022. dec. 31. 22:11
 20/21 anonim ***** válasza:
52%

Bírom ezt a munkakutyás hozzáállást, tök mindegy mennyit változik a világ, a kutyák szerepe, ha nem terel akkor már mindenre is alkalmatlan díszborder. :D A legtöbb fajta lassan elveszti az eredeti funkcióját, mert nem illenek bele a modern berendezkedésbe, értsd nincs mindenkinek birkanyája, hogy ténylegesen dolgozni tudjon a kutyával, napi szinten, amire kitalálták. Full új fajtákat is lehetne kitalálni, hogy ne menjen a hiszti a díszborderek meg ösztöngyenge vadászkutyák és társaik miatt.

Azért én mondjuk egy terápiás munkára vagy egy SAR-ra képzésre nem mondanám, hogy nem munka. A kutya dolgozik. A puller, rallyobed, dog dancing, agility, frisbee és társait pedig sportnak hívják. Ettől függetlenül nem nevezném őket sem díszbordernek. (Félreértések elkerülése végett én is azt vallom, hogy a bordernek kell valami extra elfoglaltság a családi és társasági kutyaságon kívül, de ennek nem feltétlenül kell terelésnek lennie, egyszerűen nem megoldható a napi minőségi foglalkoztatás ha erre alapozzák. Ha valaki terelésre akar kutyát akkor vesz olyan típust.)

2023. jan. 13. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!