Nemetjuhasznak elegendo napi 2 ora seta es 1 ora labdazas? Elegge lefarasztja? Persze tanitanam is mindenfele dologra.
Ne könyvből tanítsd, a trükkök meg nem feltétlen lesznek elegek.
Keress fel egy kutyaiskolát, tanuljatok meg tanulni, legyen engedelmes, szófogadó az állat és majd aztán trükközgess...
#8 A kertben tartott kutyaval is kene foglalkozni, akkor nem porogne fel ennyire.
Jelentem, a pici jol van, mar teljesen szobatiszta, ha 4 orankent ki van hordva, vagy jelez, ha elobb kell neki. Tud parancsra ulni, fekudni, felallni es pacsit adni mindket kezzel. Porazon szepen setal, persze el-el terelodik a figyelme, de konnyen visszahozhato. Nagyon sokat bamul:D Varja, hogy mit mondok neki. Nagyon jatekos, olyan, mint a pompom meseiben gomboc artur a csokival, csak o labdaval, teniszlabda, gumilabda, zsinoros labda, barmilyen labda, az neki kell:D Imadom, o lett a mindenem<3
A miénk akkor ásott gödröt, amikor vmitől nagyon feszült, ideges lett (de ezt csak idősebb korában kezdte el), pl fiatal korában nagyon szerette ha kifésüljük a szőrét (hosszú szőrű volt), de idősebb korában egy két perc után odébbállt, s ha mégis utánamentem, hogy na de most már a másik oldaladat is fejezzem be, akkor egyszer csak elszaladt s vmelyik sarokban vagy bokor aljában elkezdett eszeveszettül ásni... megértettük, hogy ő ebből többet nem kér.
Az esőt meg kifejezetten utálta, addig nyüszített vagy kaparta az ajtót, míg be nem engedtük. Pedig fiatalon pl a locsolócsőből jövő vízzel határozottan szeretett harcolni, élvezte a havat is, de az eső az mindig kiütötte a biztosítékot.
De persze ahány kutya annyiféle is lehet.
Nagyon dicséretes hogy ennyit foglalkozol vele.
De azért majd vidd suliba is mindenképp. Most még kiskölyök, még cuki, de hamarosan kamasz lesz, na az a legkönnyebb kutyával is kemény, ő pedig nem egy könnyű kutya. Illetve a szocializációjára is nagyon figyelj. Én már hordanám oviba is, de az is jó ha rendszeresen viszed más kutyák közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!