Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elbizonytalanodtam a kutyatart...

Elbizonytalanodtam a kutyatartással kapcsolatban, más is járt így?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, de mindig is volt kutyám. Az első kutyusom 3-4 évesen kaptam, ő 2 éve ment el. Idő közben befogadtunk egy másik kutyust is, ő még velünk van, de mind a ketten kinti kutyusok.

3 éve szeretnék benti kutyust. Most végzek majd a sulival, így egyre helytállóbb a kérdés. A tenyésztőt már kiválasztottam, lassan a vemhesülésre kerül a sor ez után majd a kölyök kiválasztására.

Ahogy egyre közelebb kerülök az időhöz, hogy jön a kutyus, annál jobban félek és bizonytalanodok el.

Minden vágyam egy benti kutyus, de valamiért elbizonytalanodtam. Hogy mi az oka, nem igazán tudom. Talán az, hogy "biztos szeretném-e".

Jártak már mások is így?

Nem akarok felelőtlenül dönteni.

(Mielőtt nekem esnének (már volt rá példa sajnos), tudom mivel jár egy kölyök kutya, tudom hogy tanítani kell(akarok is neki sokat tanítani), tudom hogy sokat kell velük foglalkozni, stb stb. Nem állok tapasztalatok nélkül neki.)

Előre is köszönöm a válaszaitokat. Kifejtősöket is szívesen olvasok, tapasztalatokat is, véleményeket is.

2022. dec. 19. 11:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért a jelenlegi ingatlanárak és albérleti díjak mellett engem nem lep meg, hogy egy 19 éves nem gondolkodik költözésben, mire eljön az idő, addig meg van idejük megtervezni.

A tacsi amúgy eléggé önfejű és aktív, ugyanakkor a gerincére meg figyelni kell. Ha jól neveled, jófejek, de sok bosszúságot okoznak, ha nincsenek nevelve.

2022. dec. 19. 15:18
 12/16 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy igen rafkós állatok, én pedig eleve elítélem azokat, akik a kutyájukkal nem kutyaként bánnak, hisz elvesztik ezáltal az ember barátjai a szerepüket. Így lesz egy csomó szorongó, szeparációs, kibírhatatlan kutya.

Albérleten egyáltalán nem gondolkodom, inkább megpróbáljuk most összegyűjteni a házra a pénzt. De nyilván, nem tudni mit hoz a jövő. De panelba fix nem megyek. Ha albérlet, akkor csakis egy kisebb ház.

2022. dec. 19. 16:55
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem is nagyon becsülendő, hogy ilyenekbe belegondolsz már, és nem csak megveszed. Sajnos ismerek nálad idősebbeket, akik jóval felelőtlenebbek.

Röviden: én várnék vele a helyedben.

Hosszabban: aranyos ez a vállalkozás meg hogy te aztán nem akarsz albérletbe menni. :) De hogy ebből mi lesz pár év múlva, arról neked gőzöd sincs. Mert totál kiszámíthatatlan. Mert hidd el, mindenki nagy reményekkel szalad be az életbe, aztán meg hirtelen mégis a fszerdőben köt ki. Szóval hiába mondod, hogy nem akarsz albérletbe menni, erre lesz a legnagyobb kilátásod, legalábbis időlegesen; ahogy hiába nem tervezel külföldre menni, az emberek nagy része nem tervezi, hanem ott köt ki. (Én külföldön élek, a mindenkori magyar kollégáim 1/3-ának vállalkozása volt otthon, ami becsődölt, és a mindenkori magyar kollégáim felének komoly diplomái/szakmája volt).

Szóval jól ráéreztél, hogy a kutya azért a nagybetűs Életben hátrány és megköti az ember kezét sok mindenben. Most neked a "kalandos" korszak kezdődik majd meg, jobb, ha úgy kezded, hogy mobilis vagy, mert jó lehetőségeket szalaszthatsz el, ha valamivel röghöz kötöd magad.

2022. dec. 19. 17:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem "csináltok" a jelenlegi kutyából legalább kinti-bentit?

Számtalanszor végignéztem már a menhelyen, hogy különféle fűszerezésekkel leadnak 6-12 éves kutyákat, akik világ életükben kertben voltak, "és hát lakásba hogyan is vinném magammal, nincs is hozzászokva" indokkal otthagyják őket, majd pár hónap múlva szerencséssen gazdisonak lakásba, ahol pedig tökéletesen viselkednek és nagyon boldogan élik mindennapjaikat. Nem csak pici kutyákról beszélek, németjuhász keverékek is voltak bőven köztük. Nagyon sok olyat is láttam már, hogy erőssen pásztorkutya jellegű, akár felnőtt, idősebb kutyák, akik bár kertesben élnek, rengeteg időt töltenek bent és előszeretettel bújnak a gazdihoz az ágyban/kanapén.

Nem lennék biztos abban sem, hogy a szüleid majd mikor odakerül a sor nem akarják az udvarra paterolni az új kutyát. Az eddigiek is valamiért ott voltak és hiába vagy extra körültekintő, egy-egy pisi-kaki, megrágcsált tárgy azért elő szokott fordulni, főleg egy tapasztalatlanabb gazdinál.

2022. dec. 19. 19:21
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

Őszintén én megbántam, hogy benti kutyám lett. 1 éves, de még mindig szétrág bármit, vagy bepisil az ágyba (már nem is engedem fel), rengeteg anyagi kárt okozott már. Pedig nevelem, foglalkozok vele, jártam vele kutyasuliba, trénert is hívtam, de azt kell mondjam, ez a kutya nevelhetetlen. Kutyákkal nőttem fel, szóval azt se lehet mondani, hogy tapasztalatlanul vágtam volna bele.

Ha az ember szerencsésen kifog egy nyugis, könnyen nevelhető, nem romboló kutyát, akkor viszont teljesen jól működhet a dolog, mert rengeteg szeretetet adnak.

2022. dec. 20. 17:19
 16/16 anonim ***** válasza:
87%
Ja és 19 évesen semmiképp nem vágnék bele. Annyi mindig változni fog még az életedben, hogy egy kutya csúnyán szólva nagyon nagy akadályozó tényező lesz. Erősen korlátoz a lehetőségeidben. Akkor vállalnék kutyát a helyedben, ha már fixen kiforrott, stabil életed lesz.
2022. dec. 20. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!