Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elmennél sétáltatni?

Elmennél sétáltatni?

2022. dec. 8. 22:12
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
igen
2022. dec. 9. 00:20
 2/9 anonim ***** válasza:
35%
Nem
2022. dec. 9. 08:13
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Fasisztákkal nem társulok
2022. dec. 9. 11:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kérdés?
2022. dec. 9. 14:15
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem tenném ki a kutyám ennek. Másrészt ku&va nagy hősök baz+ belekötöttek két hajléktalanba meg a képükbe nyomták a kamerát...
2022. dec. 9. 14:54
 6/9 anonim ***** válasza:
62%
Persze. Így legalább nem félnék,hogy leütnek,vagy kóbor cigók csatlakoznak hozzám (sajnos rengeteg a drogos kéregető).
2022. dec. 9. 15:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Azt írtam hogy nem, le lettem pontozva. Más írja hogy nem, 100%. Okés
2022. dec. 10. 15:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ideológiától függetlenül, csak a kutyás részét nézve sem szimpatikus a kezdeményezés, attól függetlenül, hogy azzal egyetértek, hogy egy létező jelenségre reagálnak, csak szerintem a reakció, a mögötte lévő koncepció rossz.

Azért rossz a koncepció, mert ebben az esetben a kutya jobb esetben ürügy, rossz esetben eszköz. Ürügy arra, hogy néhány önjelölt igazságosztó csapatba verődve önkényesen tegyen rendet, hiszen ők "csak kutyát sétáltatnak." Ráadásul a videóból számomra nem egyértelmű, hogy ők hogyan is "tesznek rendet," a felvétel alapján nem világos, hogy az aluljárós konfliktust ki kezdeményezte, ráadásul nem is megoldás, ha elsétáltak utána ki akadályozza meg ezeket az embereket abban, hogy bárkit kiraboljanak, bántsanak?

Ha eszköz a kutya és kvázi "fegyverként" viszik magukkal még rosszabb, hiába harcias a 7 hónapos Néróka, attól még egy késsel bármikor, jogos önvédelemből leszúrhatják, vagy ha esetleg úgy alakul, hogy Néróka győz egy ilyen helyzetben Nérókát altatják el, a gazdát meg lecsukják. Bármilyen képzett, őv-s kutyám lenne (és itt még erről sincs szó) akkor se kockáztatnám az életét egy ilyen szituációban, szóval ilyen célokkal egyáltalán nem tudok azonosulni.

Harmadrészt meg, lehet ezt már csak én gondolom túl, de ha ennek híre megy szerintem simán ürügy arra, hogy az egyedül, békésen sétáltatókat is vegzálják emiatt, egy olyan konfliktust éleznek ki, amit nagyon-nagyon másképp kéne megoldani.

Másrészről nagyon naiv lenne azt mondani, hogy tökéletes a közbiztonság és nem reális az a probléma, amire reagálnak. Megmondom őszintén, két nagytestű, de teljesen ártalmatlan kutyával (értsd: éles helyzetben egyből menekülő, a betörőt is beinvitáló kutyák, akikről ez messziről látszik is) én sem sétálok szívesen egyedül nőként, pláne nem ilyen környéken, sőt nekünk is volt olyan, hogy belénk kötöttek, mert látták, hogy a kutyák félnek tőlük és ez kifejezetten tetszett a kötekedőknek, direkt ijesztgették is a kutyákat.

És erre az én megoldásom is hasonló, nagyobb társasággal sétálunk este, vegyesen jönnek ijesztőbb külsejű és cukimuki plüsskutyák, férfiak és nők, de így nagyobb társaságba tényleg nem köt bele senki, pedig nem csak bullokból meg kaukból áll a társaság, de elég ha van közte. Csak itt az elv teljesen más, mi nem azért megyünk, hogy rendet tegyünk, őrizzük az utcákat, egyszerűen így érezzük biztonságba magunkat. Ennek a kezdeményezésnek is egészen más lenne az üzenete, ha mondjuk azok, akik nem érzik biztonságban magukat, mert későn este egyedül sétálnak haza munkából vagy viszik le a kutyát, megkérhetnék Néró gazdáját vagy más hasonló habitusú kutya-gazdi párost, hogy az esti sétáltatás keretében kísérjék haza őket, vagy legalább egy szakaszon menjenek velük, mert hangsúlyozom szerintem is valós a probléma és egy kutyás társaság tud biztonságérzetet adni, csak a mögötte lévő motiváció a nagyon nem jó itt.

2022. dec. 11. 10:45
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A probléma nyilván létezik, hozzáteszem, születésem óta (38 éve) Budapesten élek, a belvárosban is jártam már éjszaka, nem gyakori, hogy belém kötnének, nyilván előfordult (egy esetben kiöltözve mentem az egyik unokatestvérem esküvőjére, és beszólt egy kisebbségi nő, továbbmentem, mint aki nem hallja, nem jött utánam), de azért nem kell rettegve töltenem a mindennapjaimat. Van kutyám is, akivel szoktam közlekedni, előéletes mentett, nem az a típus, aki megfutamodik, az utcán élt, megtanulta megvédeni magát, de nem provokál balhét, bárhova vihetem kutyabarát helyre.

Nekem a videóból az látszik, hogy itt provokálták a cirkuszt, ennek pedig semmi értelme.

2022. dec. 12. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!