Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az állatorvos megtagadhatja...

Az állatorvos megtagadhatja az altatást, azért, mert a kutya nem szenved (a gazdi igen), csak a korral járó bajai vannak?

Figyelt kérdés
Teljesen demens, nem lát, hallani sem hall már és megtámadja amitől megijed, azaz mindent. A gazdi is idős, nem bírja a folyamatos takarítást, mert a kutyus mindenhova odapiszkít és 24 órában kellene mellette állni, hogy ne hordja szét a házban. A harapdálás csak még rosszabbá teszi az amúgy is tarthatatlan helyzetet.
2022. dec. 3. 16:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
97%

Nem lát és nem hall, fél, odapiszkít ahová amúgy nem tenné, én ezt már elég nagyfokú stresszforrásnak gondolom, megakadályozza a normális, boldog életben. Akár milyen szomorú, itt már eljött a búcsú ideje. Keressetek másik orvost aki ezt belátja. Mindenkinek jobb lesz.

És legyetek a kutyussal az utolsó perceiben 🖤

2022. dec. 3. 22:17
 12/18 anonim ***** válasza:
25%
Persze, hogy megtagadhatja! Nem kötelessége leölni egy állatot sem! Az ok mindegy.
2022. dec. 3. 22:51
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem írta sehol hogy egy állatorvos már megtagadta ezt tőle. Csak hogy megtagadhatja-e?

Meg, de ez esetben nem fogja. 😓

2022. dec. 3. 22:51
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Már megtagadta. Azt mondta, hogy a kutyus szerinte rendben van, nincsenek fájdalmai, eszik, iszik, széklete és vizelete is rendben van, az egy dolog, hogy nem jut időben a kertbe... Az odakapdosásra, támadásra azt mondta, hogy ha gondoljuk, ír fel nyugtatót, az talán javít a stresszelésén. Eléggé bűntudatom van emiatt, mert én bíztattam a gazdit, hogy hívja ki nyugodtan a dokit, biztosan segíteni fog, erre csak jobban elkeserítette...

Úgy tűnik, kell egy másik dokit keresnünk, mert ez így nem jó.

Nyilván nekünk sem az altatás volt az első ötletünk, amint megjelentek a problémák, de az évek alatt most már eljutottunk arra a pontra, aminél nem lehet tovább bírni. Nagyon kedves és szeretnivaló kutya volt egészségesen, soha nem harapott meg senkit, erre most a gazdi a háziorvoshoz sem mer elmenni, mert folyamatosan kék-zöld-sárga a karja és a lába.

2022. dec. 4. 05:23
 15/18 NTBS ***** válasza:
96%
Igen, megtagadhatja. Én a helyedben keresnek egy másik állatorvost.
2022. dec. 4. 07:20
 16/18 anonim ***** válasza:
96%
Keress másik orvost.
2022. dec. 4. 08:00
 17/18 anonim ***** válasza:
93%
Persze, az állatorvos nem állami szerv. Azt tagad meg és vállal el amit akar. Ha az egyik megtagadja, szerencsére még van jó sok másik, akik segítenrk majd a kutyádon. Sajnálom szegényt, sok erőt nektek
2022. dec. 4. 15:58
 18/18 anonim válasza:
95%

Megtagadhatja, de ilyen esetben már szerintem is az altatás a legjobb a kutyának, gazdinak egyaránt.

Amúgy #1 látszik hogy semmit nem tud, egészséges állatot kérésre nem lehet elaltatni.

2022. dec. 4. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!