Vannak itt olyanok, akiknek a kutyája nem szeret labdázni, de a húzogatós játékokat szereti?
Huzizásból szerintem elég egyszerű az apportot felépíteni. Játszotok, elengeded a kötelet, hátralépsz párat, közben hívod, majd folytatjátok a huzit. Aztán eldobod pár méterre, együtt utánnamentek és mehet megint a huzi, nyílván hagyd, hogy ő fogja meg elsőnek, aztán idővel elkezdesz megint hátrálni, amint elért a játékhoz... végén meg már dobálhatod neki a játékot egyre messzebre, a huzis jutalmazások számát meg csökkentheted az eldobásokkal szemben.
Sok olyan sport van, amit kajával is szépen fel lehet építeni, az eseleges előreküldéseket lehet kajagéppel tanítani, a megtorpanásmentes jutalmazást meg a juti dobálásával lehet kiküszöbölni.
Az apportra épülő sportoknál úgyis azt fogják mondani neked, hogy vegyél egy másik kutyát, a meglévőt meg szeresd továbbra is és találjatok hozzá jobban illő elfoglaltságot...
11# Köszönöm a hasznos választ. A huzizás+eldobás+visszahozást azt csinálom, de gyakorlatilag csak a puha, rongy jellegű dolgokkal működik. Fentebb ajánlottak pullert, azt még megpróbálom.
Jó tudni, hogy apportra épülő sportokat inkább felejtsem el és tervezzek újra. Bár még klikkerrel, jutalmazással is tanítható a fogd-hozd, ez is tervben van a jövőben, csak azért nem akartam összekötni a játékkal, mert ha kaja kerül a képbe, akkor onnantól semmilyen játék nem érdekli, a huzizás se. Mármint azután se, miután a juti már kikerült a képből, percekkel később se.
Nem szeret labdazni. En sem. A sportom a futas a szabadban telen nyaron ,ahhoz kerestem kutyat.
Otthon huzocskazni birkozni is szoktunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!