Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vannak itt olyanok, akiknek a...

Vannak itt olyanok, akiknek a kutyája nem szeret labdázni, de a húzogatós játékokat szereti?

Figyelt kérdés
Próbáltátok valamilyen módon megszerettetni vele a labdázást, vagy nem foglalkoztatok ezzel? Különösen olyanok válasza érdekel, akiknek valamilyen konkrét célja is van a kutyával pl. kutyás sport. :)

#kutya #labda #apport #rongyozás #tug #húzogatós játék
2022. nov. 27. 16:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

Huzizásból szerintem elég egyszerű az apportot felépíteni. Játszotok, elengeded a kötelet, hátralépsz párat, közben hívod, majd folytatjátok a huzit. Aztán eldobod pár méterre, együtt utánnamentek és mehet megint a huzi, nyílván hagyd, hogy ő fogja meg elsőnek, aztán idővel elkezdesz megint hátrálni, amint elért a játékhoz... végén meg már dobálhatod neki a játékot egyre messzebre, a huzis jutalmazások számát meg csökkentheted az eldobásokkal szemben.

Sok olyan sport van, amit kajával is szépen fel lehet építeni, az eseleges előreküldéseket lehet kajagéppel tanítani, a megtorpanásmentes jutalmazást meg a juti dobálásával lehet kiküszöbölni.

Az apportra épülő sportoknál úgyis azt fogják mondani neked, hogy vegyél egy másik kutyát, a meglévőt meg szeresd továbbra is és találjatok hozzá jobban illő elfoglaltságot...

2022. nov. 28. 06:46
 12/16 A kérdező kommentje:

11# Köszönöm a hasznos választ. A huzizás+eldobás+visszahozást azt csinálom, de gyakorlatilag csak a puha, rongy jellegű dolgokkal működik. Fentebb ajánlottak pullert, azt még megpróbálom.

Jó tudni, hogy apportra épülő sportokat inkább felejtsem el és tervezzek újra. Bár még klikkerrel, jutalmazással is tanítható a fogd-hozd, ez is tervben van a jövőben, csak azért nem akartam összekötni a játékkal, mert ha kaja kerül a képbe, akkor onnantól semmilyen játék nem érdekli, a huzizás se. Mármint azután se, miután a juti már kikerült a képből, percekkel később se.

2022. nov. 28. 10:43
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem szeret labdazni. En sem. A sportom a futas a szabadban telen nyaron ,ahhoz kerestem kutyat.

Otthon huzocskazni birkozni is szoktunk.

2022. nov. 28. 15:54
 14/16 anonim ***** válasza:
Az én kutyám sem labdázós, alkalmanként, amikor együtt játszom vele, tehát nem apportot, hanem versenyt futunk a labdáért, közös játék lesz belőle, az tetszik neki, a frizbi ugyanez, azzal a plusz adalékkal, hogy abból van olyan, amivel tudunk huzit is játszani. Nem minden kutya labdás. Az enyém mellett nyugodtan labdázhatnak, nem fog beleavatkozni.
2022. nov. 28. 17:24
 15/16 anonim ***** válasza:
64%
Én egyébként nem erőltetem az apportot, szeretek együtt mozogni inkább a kutyámmal, és ezt mindketten élvezzük. Az én kutyámnak a trükktanulás jött be legjobban, ami nem séta, kocogás vagy túra, amúgy felnőttként örökbefogadott mentett, ki tudja, milyen előélettel. Én nem apportra kerestem kutyát, az volt a cél, hogy tudjunk közösen mozogni, és erre ő tökéletes. Talán majd a dog dancinget kipróbálom vele, van már egy rövid koreográfiánk, amit a sétákba is be tudok építeni.
2022. nov. 28. 17:32
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Kimondottan labdázni az én kutyusom sem szeret, viszont a Fressnapfban vettem neki egy jutifalattal tölthető labdát, na, azt imádja. Szerintem érdemes lehet kipróbálnod, és azzal tanítgatni.
2022. dec. 3. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!