Szerintetek hogy vehetem rá a kutyám hogy bárhol játszon? Huzogatom a kötelét/teniszlabdáját,eldobom:de nem foglalkozik vele, csak itthon a kertben. Itthon minden oké, szereti ha játszunk.erdő,rét,kutyaovi:nem akar játszani. Hogy vehetem rá?
Az én 4 éves agaram pont ilyen!
Sehogyan nem tudom rávenni.
Úgy sétál erdőn, mezőn mint egy depressziós, mozgáskárosult nyugdíjas 😬
Bezzeg otthon! 5 méteres gazellaugrással száguldozik, röpköd a levegőben és ficánkol.
Az ilyen kutyák általában otthon sincsenek annyira rákattanva a játékra, érdemes az otthoni játékot is fejleszteni. Az első időkben ne a játékkal akard totál lefárasztani a kutyát, mikor picit lankad az érdeklődése, egy mozdulattal rejtsd el a játékot és utána ne foglalkozz vele másképpen (pl kajáért csinált trükkök vagy simogatásidő ne legyen), max fél-egy óra elteltével. A trükkök jutalmazására is próbáld meg átvezetni a játékot, így sokkal nagyobb érték lesz a szemében.
Nekem még az segített sokat, hogy a mezőn vagy a parkban megálltam egy helyen és csak "voltunk", én élveztem a természetet és előbb utóbb a kutyám is leheveredett mellém. Mikor már láttam, hogy nem a külső ingerek izgatják, megpróbáltam vele a játékot, a legkisebb előrelépésnek is örültem és inkább hamarabb abbahagytam, nem vártam meg, amíg elfárad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!