Átveszik az állatmenhelyek a lejárt szavatosságú (fagyasztott) sült és főtt húst?
Sziasztok!
Nagyobb mennyiségű, lejárt szavatosságú fagyasztott húsételem van. (sült és főtt hús főleg) NEM romlott, de emberi fogyasztásra már alkalmatlan. Kérdésem, hogy állatmenhelyek átveszik-e esetleg? Próbálom körüljárni a témát, nem szívesen dobnám ki. Kapcsolatba fogok lépni állatmenhelyekkel telefonon, de érdekelne, hogy nektek van-e tapasztalatotok?
Lehet az állatmenhelyektől és innen is azt a visszajelzést kapom, hogy dobjam ki a francba, de nem szeretek pocsékolni. Természetesen a kutyáknak sem adnék olyan ételt, ami nem jó nekik, szóval ha nincs más megoldás, kidobom. (nemrég elhunyt rokon halmozásbetegségben szenvedett, 50+ kg húsról van szó)
Valaki, tapasztalat?
Köszi előre is.
Szerintem nem fogják megkockáztatni, hogy az egész telep megbetegedjen. Többe kerülne nekik az orvosi kezelés az amúgy is szűk büdzséből, mint 50 kiló hús.
De ez nem tapasztalat, hanem a véleményem.
Meggyőztetek, eleve a kukázás felé hajlottam, csak a mennyiséget meglátva elgondolkodtam, nem lehetne-e valamire felhasználni ezt a rengeteg húst?
De fő a biztonság: Nem szeretnék megbetegíteni egyetlen kutyát sem. Fájó szívvel, de megszabadulok a húsoktól.
Köszönöm a válaszokat!
Ugyan...mikor a kutya is elássa a csontot,utána meg 2 hét múlva kiássa és megeszi...
Ne dobd ki,előtte kérdezz rá menhelyeknél! Forralás után simán adható kutyáknak.
Még mindig jobban járnak,mint a helyi menhely,ahová az óvodából konkrétan romlottan vitték az ételmaradékot a menhelyi kutyáknak.
Nem romlott, hanem "lejárt szavatosságú" húsról van szó. Meg kell szagolni (enyhe szag esetén kóstolni is), és ha felolvasztott állapotban jónak (max. enyhén állottnak) tűnik, akkor az egy kutyának tökéletesen jó eledel lesz.
Tehát semmiképp se dobd ki, ha nincs romlott szaga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!