Ha nincs kutyakaki-kuka a környéken, akkor igen, inkább a sima szemetesbe dobd, mint hogy otthagyod.
2022. nov. 22. 22:10
12/24 anonim válasza:
Hogy lenne a kutyaszar veszélyes hulladék? Nem lesz valami attól veszélyes hulladék, hogy nem tanácsos enni belőle vagy kezet mosol ha hozzányúlkálsz.
2022. nov. 22. 22:28
13/24 anonim válasza:
#12 Akkor picit tájékozódj jobban. A fejlett országokban annak számít, pont azért, mert a kukázó csövest nem kéne bélféreggel megajándékozni. Elég szomorú, hogy Budapesten kívül nincs az országban gyakorlatilag kutyaszarszemetes.
2022. nov. 22. 22:47
14/24 anonim válasza:
13 Éppen ezt mondom, attól hogy valamiben nem turkálunk puszta kézzel, majd eszünk utána ugyanazzal a kezünkkel, még nem lesz a dolog veszélyes hulladék. És attól sem lesz jobban az, hogy ideírod hogy "tájékozódj picit", meg "fejlett ország". Arról hallottál már hogy az undorító "bélférges" állati szart terítik a kiskertben hogy szebben nőjön a termés? Ott ugyanannyira "veszélyes".
2022. nov. 22. 22:58
15/24 anonim válasza:
#14 Jó ember, nem velem kell vitatkoznod, hanem az olyan országokkal, ahol több száz eurós büntit kapsz, ha a szemetedben kutyaszart találnak. A bélféreg meg nyilván olyan dolog, ami felelős gazdinál nagyon max ideiglenes dolog, de a hatóságok nem kezelhetik minden kutya kakiját az ideális gazdi kutyájának kakijaként. Én is tyúkszarban másztam négykézláb 1-2 évesen, semmi bajom sincsen, sőt, de hát nem én vagyok a döntéshozó Európában. Ha picit is utána gugliznál a dolognak angolul, látnád, hogy ez tényleg dilemma rengeteg helyen, hogy akár bírságolhatnak is a kukába rakásért, de közben az önkormányzat nem biztosítja a lehetőséget a megfelelő helyre való kidobásra.
2022. nov. 22. 23:17
16/24 anonim válasza:
Sok helyen még sima szemetes sincs, nyaralónknál tapasztaltam... Budapesten viszont van kutyakaki kuka, ha tehetem abba dobom, de ha nincs akkor a simába mehet nyugodtan
2022. nov. 22. 23:41
17/24 anonim válasza:
Mert a réten nincs klotyó.... Ahogy szemetes sincsen cimbora!
Ha már úgyis zacskózod, és elhurcolod, akkor otthon kibonthatod, és lehúzhatod.
Milyen szerencsések azok a kukások, akiknek a kukásautó a képébe vágja a zacskóba szedett szart, amit épp bedarál az autó. Nálunk tavaly kétszer is küldött a szemétszállító figyelmeztető levelet. Egyszer az ürülék miatt(elvileg tilos a kukába tenni), egyszer pedig a kályhákból kiszedett hamu miatt(szintén tilos).
2022. nov. 23. 05:52
18/24 anonim válasza:
15 Tökmindegy valahol megbírságolnak-e érte, attól nem lesz veszélyes hulladék. A veszélyes hulladékok a kommunális szemétszállításból ki vannak zárva, de a kutyaszar nem ilyen. Pl:
"A hasznosítható hulladékok, amelyeket a háztól szállítanak el (papír, műanyag és fém) nem helyezhetők a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló (kommunális) kukába, mint ahogyan a folyékony, mérgező, tűz- és robbanásveszélyes anyagok (amelyek veszélyeztetik a gyűjtést végzők vagy mások testi épségét, életét), az építési és bontási hulladékok, a lomok, az állati tetemek, valamint az elektromos és az elektronikai hulladékok sem."
A következő ellenkezésben minimum 1 link elvárt azt alátámasztandó, hogy mégis az, a fejlett országokban több szár euró meg hasonló általános lózungok helyett.
2022. nov. 23. 21:35
19/24 anonim válasza:
Milyen következő ellenkezés? Nem szokásom másnap utánkövetni bármilyen kérdést, de a kedvedért megteszem:
Mellesleg megsúgom, a szemetesbe téve a szeméttelepen a metán és az esetleges vízszennyezés miatt szinte olyan, mintha az utcán hagynád, csak a környéken lakókat nem zavarja. Más a helyzet, ha zacskóba teszi az ember, nem a kislapátról szórja a kukába, akkor jobb a helyzet, csak a műanyaggal szennyezed, még jobb a lebomló zacskó, de a két legintelligensebb megoldás, ha már úgyis zacskóban van és szerinted az már nem árt semmit, hogy akkor a zacskóban szépen hazaviszed, ha van kerted, elásod, ha nincs, beöntöd a vécébe és lehúzod.
2022. nov. 23. 23:04
20/24 anonim válasza:
19 Ez nagyon hasznos volt, köszi :D Tisztelet hogy megpróbáltad, azt hittem, jön majd a guglizzál. Na tehát a cikk konkrétan leírja azt, hogy hivatalos álláspont szerint NEM veszélyes hulladék, azok köre ugyanis meg van határozva, és SZABAD kommunális gyűjtőbe rakni. Hogy az ideális kezelése mi lenne, arról pedig láthatóan (ehm, olvashatóan) megoszlanak a vélemények, még a hazahurcolást sem javasolja mindenki. Az csak bónusz, hogy külön leírják, hogy nem a kutyaszartól lesz beteg aki hozzányulkál hanem attól, hogy nem most kezet utána, hanem megeszi a kajával együtt utána, ahogy én is írtam. Persze lehetnek benne féregpeték meg baktériumok, senki nem vitatja. Az őszi szétázott avarban is vannak, tele vannak vele az utcák. Kezet kell mosni evés előtt, ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!