Miért nyüszít a kutyus? Bővebben lent.
Van egy 7 hónapos vizslám, nyáron hoztuk el. Szinte minden nap 2 órát kint vagyok vele a kertben, játszunk, tanulunk. Általában 50 percet futni is szokott naponta, ez néha kimarad, de legtöbbször megy futni ő is apummal. A problémám itt következik, amint bemegyek a házba, akkor nagyon elkezd nyüszíteni és nem unja meg. A kertben van elválasztva neki egy nagy rész, ahol van neki az épített kennel, teljesen zárt, polikarbonáttal borítva, kutya ajtóval, ebben van bent neki a háza ami szintén hőszigetelt, valamint előtte van neki lebetonozott- és füves rész is. Először azt gondoltam, hogy az a baj, hogy itt a helye, de aztán kint volt a kertben, akkor meg a bejárati ajtó előtt ült és nyüszített.
Konkrét példa most szombaton történt. Reggel nyolckor 50 perc futás, haza jöttünk rögtön vonyítás kb két órán át. Ez után kimentünk a kertbe az őszi munkákat végezni délig, amint bementünk ebédelni rögtön vonyítás. Ebéd után ismét ki dolgozni délután négyig, nyilván vele is végig foglalkoztunk simogattuk, jött eldobtuk a labdát, a frizbit amit hozott. Bejöttünk megint vonyítás.
Napközben nyilván mint minden ember dolgozunk mi is és állítólag napközben is nyüszít.
Tudnátok valami tanácsot adni mit tudunk tenni?
Direkt kérdeztük a tenyésztőt, hangsúlyozom tenyésztőt, nem szaporítót, hogy kint is tartható-e a kutya. Azt mondta minden további nélkül, csak legyen neki egy szigetelt háza. Ezen felül mi építettünk egy zárt kennelt, ami polikarbonáttal van borítva, a háza hőszigetelt plusz még zárt is kutya ajtóval, még van bent neki párna is. Mindent elhiszek csak azt nem hogy fázik.
A napi két óra az csak velem van erre jön még az 50 perc futás. A kutya nálunk családtag, de nem bentre való.
Azt szerettem volna még írni, hogy ötkör haza érek. Két órát kint vagyok tanulunk, játszunk, de nekem is van párkapcsolatom, egyéb egyetemi teendőm. Sajnos napi 4-5 órát nem tudok vele foglalkozni akármennyire szeretnék is.
Annyi még jön rá pluszba, hogy reggel, délben egy rövid 10 perces kört sétálunk a lakópark környékén.
Nyuszit -> foglalkoztok vele
Szóval azt tanulja meg, hogyha nyuszit, azzal eléri amit akar. Rá kell hagyni, egy idő után megunja.
Egyébként a vizsla szerintem is benti kutya, 7 hónaposan pedig nem kellene napi 50 perceket futtatni. Csak 1, de inkább 1,5 éves kora után, szivuh és diszplazia szűrés után. A kertben bohóckodas helyett, pedig menj vele sétálni, járj kutyás társaságba, tanitsd neki a póráz fegyelmet, szocializáld.
Esetleg kaphat pluszban olyan játékokat, amik elfoglalják. Szimatszőnyeg, kong, logikai játékok, lickymat stb
8-as köszi a választ.
Sétálni is szoktunk vele (nem csak a kétszer tíz percet), a futásra amiatt tértünk rá pluszban, mert soha nem fáradt el, bár így se nagyon, de megfogadjuk a tanácsodat. Kutyásokkal szoktunk találkozni, szerencsére a szomszédban mindenhol van kutya és ismerik is egymást szoktak játszani.
A játékok jó ötlet rendelek is neki egyet, remélem, hogy segít neki, mert nagyon próbálkozunk mindent megtenni és jól csinálni, de szegény nyüszít és sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!