Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tervezem egy Cane corso kutya...

Tervezem egy Cane corso kutya megvételét nagy területet fog őrizni más állatokkal hogy jön ki mint ló, csirke, liba, pulyka stb... ? Van egy pulink és egy Erdélyi kopónk ők már 5-évesek hogy tűri meg őket nagyobb korában ?

Figyelt kérdés

Utána olvastam már róla de, ott csak a szép meg a jó van írva.

Akinek van tapasztalata megosztaná .

Köszönöm !

2022. nov. 4. 17:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
47%
Utolsónak egyetértek. Pásztorkutyát vegyél az állatok mellé, cc-t lakásba télen, és ne állatokhoz.
2022. nov. 6. 10:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nem őriz ugyan állatokat, így a velük való viszonyáról nem tudok nyilatkozni, de van Corsom.

Nem tudom a fajtáról mennyit tudsz, de a tartása sem éppen olcsó, illetve könnyű feladat. Eléggé önfejű tud lenni, ezért “szigorú” nevelést igényel, illetve személyes véleményem szerint egy jó oktató sem árt neki. Tápból minőségi, prémium táp (12-15 kg táp, ami 10-20 ezer Ft között mozog), izomerősítő, vitamin, plusz naponta hús, ha erős, egészséges, szép kutyát szeretnél; viszont arra is vigyázni kell, hogy nehogy elhízzon. A szeme nagyon érzékeny, a legtöbbnél úgynevezett “cseresznye szem” alakul ki, amit műteni kell. Bélcsavarodás is könnyen kialakul náluk, illetve a gyomruk is érzékeny, ezért is kell az etetésére nagyon figyelni, és lehetőleg nem hagyni, hogy bármit felfaljon (pl más állat ürülékét, mert könnyen beteg lehet tőle).

Mindezek mellett nagyon okos, nagyon hűséges, igazi szeretetbomba, (nekem pl a legjobb választás volt) viszont gazdi közelségét nagyon igényli.

Ha nem társnak, csak munkakutyának kell, inkább másik kutyát vegyél, kifejezetten háziállatok mellé.

2022. nov. 7. 08:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
12.vagyok, azt elfelejtettem (bár azt hiszem ez egyértelmű), hogy hivatalos tenyésztőtől kell venni, nem kéztől fajtajellegűt, hogy idegileg és egészségügyileg is stabil legyen.
2022. nov. 7. 08:23
 14/15 anonim válasza:
75%

Aki azt írja fázik az vagy nem ért hozzá vagy nem tudom. De nem volt sose corsoja.

Az egyik legjobb legmegbízhatóbb kutya.

Bár az tény hogy a felhozatal a kölykök terén igen hitvány, főleg ha megnézed a szülőket. Egyik mint a nápolyi masztiff másik mint a vizsla.

Közük nincs a fajtához!

2023. jan. 12. 19:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Aki ezt írja, hogy nem fázik egy rövidszőrű, aljszőrzet nélküli fajta mínuszban, annak nem volt rövidszőrű kutyája.
2023. jan. 13. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!