Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ismerős valakinek a helyzet?

Ismerős valakinek a helyzet?

Figyelt kérdés

A napokban kiderült, hogy babát várok.

Van egy szobakutyánk, de az életritmusunk nem változott semmit, hiszen nagyon korai terhességről van még szó.

Tegnap észrevettem, hogy folyamatosan bújik a hasamhoz, amivel nincs semmi probléma, nagyon cuki... viszont ami megijeszt: nem érdekli a játék, nem hajlandó elmozdulni mellőlem. Ha arrébb megyek egy pár centit, ő is jön velem. Ha az orra elé teszem a játékot, akkor sem foglalkozik vele, pedig ezelőtt rögtön elkapta vagy éppen ő hozta a játékait, hogy játsszunk.

Mit csináljak?

Tudom, ha hosszabb távon fennmarad a probléma, jobb megmutatni egy állatorvosnak, ezzel tisztában vagyok, de először kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek. A terhesség tényleg lehet rá ilyen hatással? Elmúlik majd ez a viselkedés?

Köszi a válaszokat!

2022. nov. 1. 05:34
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk a gyerkőc 9 hós koráig "őrzött" az eb. Nem akart lenn labdázni, sem kaparászni.
2022. nov. 1. 06:45
 2/7 anonim ***** válasza:
87%

Ez inkább "kutyák" kategória.

Amúgy én nem vettem észre változást a viselkedésében. Mudi kan.

2022. nov. 1. 07:16
 3/7 anonim válasza:
62%
Van egy baránőm, akivel nem tudunk ugy sétalni menni, hogy ő jön a kutyával én meg hozom a 2 eves fiam. A kutya amugy barátságok és jól viselkedik mas kutyákkal, de ha a gyerekem ott van, azonnal vedelmező üzemmódba helyezkedik és támadja a többi kutyát. Ez ilyen, ők ösztönlények, nem tudod befolyasolni.
2022. nov. 1. 09:02
 4/7 anonim ***** válasza:
39%

A kutyák némelyike képes felismerni a betegséget a gazdája testében.

Vannak pl roham jelző kutyák is, amelyek még a roham előtt jeleznek.

A kutyád érzi, változás van a testedben.

Ezért felesleges az orvos.

Nem kellene ráhagyni az olyan viselkedést, ami teljesen más, mint idáig. Ha tapad rád, küld el. Cuki az ilyen viselkedés, de csak addig, amíg nem zavaró számodra.

2022. nov. 1. 11:01
 5/7 anonim ***** válasza:
58%

Elso terhessegemnel semmit nem valtozott a kutya, a vegen bujt tobbet a hasamhoz,de ennyi. Most 20 hetes vagyok, meg mindig nem erdekli.

:D

Ugyhogy o ilyen. De nem banom, nem is akarnam, hogy teljesen megzavarodjon a terhessegtol. Igy is nagy valtozas volt neki az elso gyerek, de jol viselte.

2022. nov. 1. 13:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Állatorvos nem tud mit kezdeni viselkedéssel.
2022. nov. 1. 13:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Merdezo,teljesen normalis. Fogadd el.
2022. nov. 2. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!