Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért viselkedik így a kutyánk?

Miért viselkedik így a kutyánk?

Figyelt kérdés
Augusztusban hoztuk el a menhelyről, egy 5 éves szuka németjuhász kutyus. A családdal nagyon barátságos, keresi a társaságunkat, játszik, szóval minden ok vele. Viszont kb. 1 hete nálunk volt már, amikor először elkezdett morogni az utcán egy részeg emberre, aki ijedtében átölelte a táblát. Rászóltam, hogy nem szabad, akkor abbahagyta, de először még én is megijedtem, hogy mi ez. Aztán rá pár nappal voltunk kirándulni az erdőben, ahol tőlünk viszonylag messze jött egy öregebb nő az unokáival, rájuk is morgott távolról. Aztán egy este már sötétedés után elvittem sétálni, akkor egy szatyros nő jött velünk szembe, rá is elkezdett morogni. Aztán azóta még jó pár emberre morgott már, persze olyankor mindig rövidre fogom és rászólok. De ez akkor sem normális szerintem. Szerintetek mi lehet az oka? Ahogy megfigyeltem a részeg vagy annak tűnő csöves embereket nem bírja, rájuk mindig morog. A múlt héten meg túl ment mindenen, egy tini fiú ment el mellettünk, a kutya utána fordult és ha nem fogom vissza neki ment volna szerintem.

2022. okt. 24. 17:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%

10-es vicces ez az okoskodás, vagy sokkal inkább siralmas, és elkeserítő, hogy az életnek már minden területék totál homály megmondóemberek akarják osztani az észt.

Halvány fingod nincs a kutyákról, a kutyafélék társadalmának hierarchiájáról, nem tudod mik az igényeik, nem tudod, mi jelent nekik biztonságot!

Nem tudod, hogy tud harmóniában együtt élni az ember és a kutya, nem tudod, mit vár el egy kutya a falkavezértől!

Egy kutya számára az egyetlen kapcsolat, amit képes feldolgozni az agya, az kizárólag a hierarchia, ami dominancián alapult!

Ez az igénye, ezt kell neki megadni, ha ez hiányzik az életéből, akkor jönnek ezek a gondok! Ha ez megvan az életében, mint a természetben is, akkor tud lazítani, akkor érzi magát biztonságban, mert nem nyomasztja egy olyan teher, hogy kényszerűségből átvegye átvegye az irányítást.

Mivel valakinek muszáj irányítani, dominánsnak lenni, hiszen ahogy mondtam, nem tud másféle kapcsolatot felfogni!

Úgyhogy ez a világraszóló baromság " beletörődés az elnyomásodba"

szembe megy minden természetességgel! Egy kutya nem tudja, és nem is lehet rá megtanítani, mi az a demokrácia!

Vagy mi lenne az optimális? Hogy az ember törődjön bele a kutya elnyomásába?

Arra meg ki se térek, mert egy könyvet lehetne róla írni, hogy először egy gorillához hasonlítod az ember által egyetlen valóban sikerrel domesztikált fajt, utána meg magához az emberhez, és a kutyanevelést, a gyerekneveléshez!

Ha létezik két eltérő pszichológia, a nevelés terén, akkor az egy pont egy kutya meg egy ember esete!

2022. okt. 25. 08:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Az a vicces, hogy te vagy a nagy megmondóember, akinek így tanították, és ettől azt hiszi, hogy igaza van. Én minden állatommal tudtam, és tudok bánni, kutyákkal, és macskákkal is. Mindenem jó. Mindenem szeretett, hallgatott rám, és a kedvemben akart járni. A macskák is, hiába ugat róluk is mindenki, az olyanok, mint te, fasságokat. Szóval kettőnk közül én vagyok, aki harmóniában él, és ismeri is az állatokat, és te vagy az, aki hallotta, és esetleg olvasta az okoskodását. És hozzáteszem, hogy még vernem sem kell semmimet, jutalmaznom sem, parancsolgatnom sem sűrűn, és nem is dominál le semmim. Szóval elég nevetséges, mikor te oktatsz ki engem. :D

Amúgy ha értenél magyarul, nem értettél volna gorillát a gorillából. Mi lett volna, ha két ajtós szekrényt írok? :D

Az a helyzet, hogy én évtizedeken keresztül mindennel kapcsolatban tapasztaltam, hogy mi van, és normálisan tekintek mindenre, veled ellentétben, aki magát valami nagyon különleges okos lénynek tartja, másról meg tudni véli, hogy hülye, meg mik az igényei. És igen, az ilyen okosok szokták elfelejteni a múltjukat is, és ilyen okosok lenni a gyerekekkel kapcsolatban is.

Ha ismernéd a természetet, nem csak okoskodnál róla, és az embert is egy fajnak vennéd, mert az, akkor nem magyaráznál hülyeségeket. Demokrácia meg csak a te fejedben létezik. Az emberek is dominancia szerint élnek. Ugyanúgy van család, barátok, és ellenségek, és ezeken belül is mindenki megtanulja, hogy mit tehet. Akár játékból is, ha túlmegy az egyik a határon, akkor annak van következménye a másik, vagy az anyja által, ahogy a kutyáknál is. Aztán meg jobban vigyáznak egymásra. Alapból a vadak is szelídek. Csak nem lehet megbízni semmiben. És legfőképpen az emberben nem lehet megbízni!!! Az mindent tönkretesz, az mérgezi a szomszédját, a kutyáját, agyonveri a kutyát, és macskát, és embereket is. Lop, rabol, rongál.

Az első kutyámat egy vadász találta az erdőben, az esőben az anyja fel volt akasztva. Egész életében esőben kint állt. Ne magyarázd már meg nekem, hogy minden olyan hülye, hogy bármit tehetnek vele, elfelejti... És miután megtanulja valaki vagy valami, hogy milyen emberek vannak, rá kell kényszeríteni őket, hogy bízzanak meg minden emberben?

Én is megmondtam, hogy ebben a helyzetben nem elég határozott a gazdája. És akkor minek kell neki? De a határozottság alatt én nem ilyen fasságokat értek, minthogy azért, mert viszket a pinája, és közösülni akar velem, lenyomom a földre, hogy mutogassam neki a dominanciámat, meg rángassam a nyakánál fogva.

2022. okt. 25. 16:09
 13/13 anonim ***** válasza:

12-es, te nem vagy normális!

Olyanokat fantáziálsz, amiről szó se volt!

Néhány szót megértettél abból amit leírtam, és valami beteges torz tévképzettel kiegészítetted a maradék 95%-ot.

Miről zagyválsz???

2022. okt. 25. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!