Kutyatámadás ellen hogyan lehet védekezni a természetben? Erdőben?
Régebben amikor még futottam, rendszeresen kerültem ilyen helyzetbe.
A legtöbb kutyánál beválik, hogy ha nincs is kő a közelben, de úgy csinálsz, mintha meg akarnád dobni, elmegy a kedve a támadástól, elkerül. Amelyik tovább támad, az ritka, arra nincs tippem, rotweilerrel volt meccsem 😅.
Vigyél magaddal botot és azzal hadonássz, ha meg olyan távolságon belül van, akkor nyílván üsd is meg...
Nagyon ritka eset volt a tiétek, kutya embert nagyon nagyon ritkán támad, főleg saját területen kívül és az is elég ritka, hogy egy kóborló kutya az erdő felé vegye az irányt. Olyan viszont előfordul, hogy ha egy tanya mellett vezet az út, az ottani kutyák kicsit kibővítik a területüket és elkezdik védeni azt az útszakaszt is. Arra a későbbiekben nem kell menni.
Én majdnem minden másnap az erdőbe, természetbe sétáltatom a kutyáimat és szerintem pár éve "eseménytelenül".
Az erdőben, természetben elég könnyen találni dobható dolgokat, köveket, botokat. Ha látod, hogy közelít és téged akar, kezdj el ordítani, kiabálni vele, akár indulj meg te is felé nagy lendülettel és közben dobáld. Ez a legtöbb kutyát eltántorítja. Ha nem, akkor meg tök mindegy mit csinálsz, úgyis meg fog támadni.
Én ezzel a módszerrel kergettem vissza egy tanyából kirohanó 5 nagy juhászkutyát (én 2 kutyával voltam), mikor láttam, hogy rohannak felénk, megindultam feléjük ordítva, köveket dobálva, végén már szaladtunk, de úgy bespuriztak, hogy alig értem őket utol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!