Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák nyála nem fertőz?

A kutyák nyála nem fertőz?

Figyelt kérdés
Sok kutyásnál látom, hogy a kutya szájába dugják az ujjukat játékból, hagyják nyalogatni az arcukat, vagy úgy dobálgatják a labdát neki, hogy közben összenyálazza a kutya a labdát. Amellett, hogy szerintem ez kicsit gusztustalan is, nem fertőzésveszélyes? Plusz ugyanez, hogy sokan puszilgatják a kutyájuk szőrét, miközben mindenhol hempereg. És nem ide tartozik, de az mitől függ, hogy mennyire van egy kutyának kutyaszaga? Sok ismerősömnél hiába törődik vele van az a jellegzetes kutyaszag, de van, ahol meg semmi. Azt vettem észre, hogy inkább a nagyobb testű kutyák szagosabbak. Vagy nincs összefüggés?
2022. okt. 22. 20:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem 4-es jókat ír, összeszedett, tájékozott. Puszilgatás nélkül is lehet ugyanúgy szeretni a kutyát, mert nyilván a szőrére, pofájára jobban rákerül ez-az. Amit még hozzátennék, hogy a puszilgatást a kutyák különösképpen nem élvezik, ez esetleg a gazdának jó érzés inkább. Persze eltűrik az imádott gazditól, de a simogatást, vakargatást jobban élvezik. Ha meg muszáj a szájába nyúlni, akkor utána evidens a kézmosás.
2022. okt. 23. 08:22
 12/15 anonim ***** válasza:
70%
#11 Igen, sőt, kiskutyáknál megfigyelhető, hogy a puszilgatás eleinte stresszeli őket, a természetben ez inkább támadásnak fogható fel. Csak aztán megszokja és megtanulja, hogy ezt csinálja a gazdi.
2022. okt. 23. 15:05
 13/15 anonim ***** válasza:
49%

Annyira puncinak tűnsz ebből a leírásból. Ha sosem találkozik a tested bacikkal, akkor betegeskedő leszel. Én két kutyával élek együtt, van, hogy bele kell nyúlni a szájukba kivenni valamit és a nyálas labdát is szoktam dobálni, kb. 2 éve nem voltam beteg. Persze rendszeresen mosok kezet és minden héten nagytakarítok/fertőtlenítek, de nem figyelek erre beteges mértékben. Ellenben a bacifóbiás rokonom aki egyfolytában fertőtlenít és kezet mos, szinte állandóan beteg. Pont azért, mert nem dolgozik az immunrendszere.

A másik kérdésre a válasz, igen jellemzően a nagytestű kutyáknak van bundaszaga. A kicsiknek általában semmi szaguk nincs.

2022. okt. 23. 18:03
 14/15 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó vagyok, puszilgatni én viszont nem szoktam a kutyáimat. Imádom őket, de eszembe nem jutna puszilgatni, ki tudja, milyen kosz van a bundájukon😆
2022. okt. 23. 18:05
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Puszilgatom csokolgatom simogatom olelgetem a kutyam akar az utcan is. Kezet ritkan mosok. Soha nem szoktam beteg lenni.
2022. okt. 23. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!