Miért büdös a mopsz kutya?
Mit adják neki enni? Mivel furdessem?
Már kezdem úgy érezni h bánom megvettem mert fürdés után is rettenetesen büdös (kozmetika és állatorvos már időpont megvan ) a szeme is kezd csipásodni
Szóval nulla kutyás tudással választottál egy nagyon macerás fajtát, (gondolom a jófogáson olcsón) a csak mert a 4 évesnek kutya kell. :-(((
Mennyi idős? oltást kapott? Vidd el minél előbb az állatorvoshoz, mert bármi baj lehet.
Ha kölyök még szerintem nem a bűzmirigyével van a baj. (de nem vagyok látnok)
Vidd minél előbb orvoshoz és kérdezd meg tőle a tartásával kapcsolatos dolgokat.
Készülj sok pénzzel, mert nem lesz olcsó az állatorvos.
És nem a kérdésre válaszolva, de kérlek, hogy ha gyerek legközelebb Pónit szeretne, ne engedj a kérésnek.
Volt a szomszédomban példa rá. Ott két gyerek, egy 4 és egy 6 éves könyörgött egy póniért. És mert a szülők megtehették vehettek egyet. Semmit nem értettek a lóhoz. Szegény lovacska a kert végében tengette az életét. Két napig nagyon érdekes volt, aztán nem foglalkozott vele senki. Szerencsére pár nappal később az szülők is belátták a tévedést és kerestek neki egy olyan helyet, ahol normális ellátást kapott.
Amitől még lehet szaga: Nem tudom mennyire ráncos, de a fején, szája körül levő redőket rendszeresen tisztítani kell. Benne maradhat nedvesség esetleg kaja maradék is. Ez is lehet büdös.
Az állatorvos vagy a kozmetikus meg fogja mutatni hogyan és mivel tudjátok tisztán tartani.
10 hónapos koráig Purina Pro Plan Puppy Optidigest bárányos tápot kapott, amit a tenyésztő is jaavsolt, 10 hónapos kora óta nyersen etetjük, napi kétszer kap enni, reggel és este. A menü csirke farhát, csirkemáj, lazac, marhahusi, kacsazúza, darált nyuszi + zöldség-gyümi mix (szárítva lehet kapni, vízbe kell áztatni). Pluszba kap táplálékkiegészítőket is (spirulina alga, barna alga, msm, kollagén, zöldkagyló por, csipkebogyó por, lazacolaj, kendermag olaj) időszakosan. Heti egy nyers tojást is kap, illetve néha egy kis banánt, azt nagyon szeretik a mopszok. :) Meg ugye a jutifalat (Fressnapfos Premiere jutifali és préselt kacsa falatok), különböző természetes rágókák (pl. szőrös szárított nyúlfül, churpi sajtcsont). Sem a táp mellett, sem a nyers etetés mellett nem büdi. :) A nyersezésre mondjuk sokat készültem, mert ha rosszul csinálod, baj is lehet belőle, félévente megyünk vérvételre, hogy minden oké-e. Macerásabb, mint a tápozás, mert én magam aprítom, porciózom a húst, de ő nem eszik olyan sokat, mint egy nagytestű kutyus, így havi egyszer rászánok kb. 2-2,5 órát, lefagyasztom az adagokat. Imádja, olyan jóízűen eszi - mondjuk ő mindent szeret :D Ja, és a legfontosabb: leeső falatokat nem kap, nem adunk a kajánkból, bármilyen nehéz is neki ellenállni :D Én úgy vettem észre, nem sokkal drágább a nyersezés mint egy jó minőségű táp, egyszerre talán soknak tűnhet pl. a lazacolaj ára, de sokáig elég.
Írtad még a csipásodást, nálunk is megvolt ez pici korban, de aztán elmúlt, mindig letöröltük neki. A redő tisztításra és a fülpucolásra is figyeljetek, mint fentebb írták, a My Bulldog gyógynövényes tonik nagyon klassz.
A Mopsz gazdik csopiban vannak fent fájlok a helyes etetésről, gondozásról, szobatisztaságról stb. Szeder első kutyusunk, én onnan tanultam meg sok dolgot.
Legyen sok örömötök a kis mopiban, boldog gazdis éveket kívánok Nektek :) <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!