2 fiú vagy 2 lány kutya inkább?
1. A husky nem házőrző. Kifejezetten emberbarátnak tenyésztett fajta! Ahol létrehozták, ott az emberrel agresszív kutyát nem hagyták életben. Nem is jelzőkutya.
2. Előbbiből következik, hogy ki tud jól jönni más kutyákkal, de az viszont nem következik belőle, hogy ti fel vagytok készülve a husky tartására, igényeinek kielégítésére.
Hat ha hazorzesre akarsz venni huskyt, raadasul szaporitotol, de ez meg mind semmi, ivartalanitani se akarod oket a kerdesbol itelve...
Szerinted egy joerzesu ember ezt ne szolna meg? Nem a kutya meretevel van a baj, hanem a jellemevel! Foglalkozas nelkul a vilag legrosszabb kutyai, raadasul ketten lesznek.
Minek? De tenyleg. Arra, hogy kibaszd a kertbe ugatni, tokeletesen megfelel egy idosebb menhelyi kutya is, akit mar setalni se kell vinni, mert mar nem igenyli.
Nem a kinti tartassal van a baj, valoszinuleg ok nem is nagyon mennenek be a hazba, max nyaron, ha meleguk van.
Hanem azzal, hogy annyi a terv, hogy a kertben majd ellesznek es jonapot. Unatkozni fognak. Ez edeskeves.
Azert bun, hogyha nem lesznek ivartalanitva,mert ugye foglalkozas nulla, szokessel fogjak magukat szorakoztatni, de ha meg ivarosak is, az isten se allitja meg oket; allandoan az utcan lesznek.
Dehat mindegy; ti bajotok. Na meg a szomszedoke. Remelem a vonyitast szeretik, mert meg kell szokniuk...:)
Szia én most találtam vissza a kérdéshez, már válaszoltam egyszer, amiben azt írtam, hogy onnan tudod hogy neked való a husky, hogy inkább nem akarsz huskyt.
Volt itt egy kérdés még nagyon régen, egy husky tulaj tette fel, hogy mit csináljon hogy ne szökjön a husky kutyája? És leírta, hogy hetente kétszer kutyasuliba viszik, naponta sétáltatják, játszanak vele a kertben, de minden hiába, mert a nem tudom hány méteres kerítésen át is megszökik. Ott többen is leírták, hogy egy huskyval teljesen mindegy mit csinálsz, az egyetlen ami kielégíti az a szánhúzás, erre lett tenyésztve. Ezt lehet helyettesíteni bikejöringgel, futással.
Azért "hurrognak" le sokan, mert ilyen kérdést nonszensz feltenni ha 2 husky kölyökben gondolkodsz, hogy két fiú vagy két lány legyen, ennek annyi aspektusa van, és annyira lényegtelen ez a többi dolog mellett amire figyelni kell. Azt amit meg szeretnétek valósítani, alsó hangon milliós tételből lehetne, mert beszerezni 2 fajtatiszta huskyt, felszerelések, orvos, minőségi táp, plusz egy kennel építése, mert láncra nem teheted, be nem akarjátok engedni, a telekre szabadon kiereszteni meg szintén nem lehet, mert biztos hogy elszökik.
És ezeket úgy mondom hogy sose volt huskym, és nem is tervezek, minden amit a fajtáról tudok azt véletlenül olvastam vagy mástól hallottam, mert szimplán benne vagyok kutyás körökben. Tehát neked aki huskyt akar, ezerszer jobban kellene ismerned a fajta történelmét, és hogy mivel jár egy ilyen fajta tartása, fárasztása, nevelése, és milyen körülmények kellenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!