2 kutya tartás. Vélemény?
Sziasztok.
Van egy kutyusom, fél év körüli, és szeretnék mellé egy másikat is.
Ha ez a kutyus, már tanulja a dolgokat, ismeri a szabályokat, hogyan kezdjem el mellette a másikat megtanitani ezekre? Félek hogy félreértések adódnának.
Illetve a mostanit éjszakára beengedem mert fázós, de a másikat nem tervezem, ő kint aludni.
Meg tudná ezt így szokni, hogy ő nincs beengedve, a másik pedig igen?
6os vagyok. Nalunk ez ugy nezett ki, hogy 10-11 honapos volt a kutyam, amikor hoztunk egy 3 honapos kolykot. Eloszor furcsalta, de nem bantotta. Elso 2 nap bent aludt a kolyok, napkozben pedig figyeltem oket, nincs e balhe. Nem volt, igy harmadnap mar kint aludt a kolyok is. A kint alvas miatt tavaszra-nyarra idozitettem a dolgot. 4-5 nap utan vidaman szaladoztak, jatszottak.
En azert akartam kolyokkutyat a nagyobb melle, mert ugy tudom, h a kolykoket konnyebben elfogadjak, es valoban nem volt semmi gond. Nem teljesen egyertelmu nekem az irasodbol, hogy mekkora kutyat szeretnel a fel eves kutyad melle, de nem is vagyok kutyaszakerto, igy csak a sajat tapasztalatomat tudom megosztani, ami ez. Az is hozzatartozik, hogy ok nem menhelyi kutyak, tehat nincs trauma, vagy ilyesmi. Kisgyermek miatt nem mertem menhelyi kutyat valasztani.
Nekem pont féléves volt az első kutyám, mikor jött a második.
Az elsővel jártam előtte kutyaoviba, tudta az alap engedelmességet, szabályokat. Utána fontos, hogy a másodikkal is foglalkozz külön, járj vele is kutyasuliba. Ne érezze úgy, hogy ő csak a nagy árnyéka és neki nem kell szót fogadnia😀
Nekem 14 hónapos husky mellé lett 8 hetes,most másfél éves és fél évesek.
Semmi gond nem volt a tanítással,a nagy ugyanúgy csinálta amit kértem akkor is,mikor a kicsi még nem. Bár én pl az evéshez kötöm az ül/vár/maradot,ha ezt megszegik nincs kaja. A behívás kettővel még simábban megy,bármelyiket hívom rohan mindkettő.
Ez,hogy egyik bent másik kint ...hát nem tudom. Nálam ez egy kemény büntetés volt (kajaféltésre,)hogy egyiket kizárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!