Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2 kutya tartás. Vélemény?

2 kutya tartás. Vélemény?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van egy kutyusom, fél év körüli, és szeretnék mellé egy másikat is.

Ha ez a kutyus, már tanulja a dolgokat, ismeri a szabályokat, hogyan kezdjem el mellette a másikat megtanitani ezekre? Félek hogy félreértések adódnának.

Illetve a mostanit éjszakára beengedem mert fázós, de a másikat nem tervezem, ő kint aludni.

Meg tudná ezt így szokni, hogy ő nincs beengedve, a másik pedig igen?

2022. okt. 12. 13:03
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
59%

Ha nem megy jól a szabályok lefektetése, mert zavarják egymást, akkor foglalkozz majd velük külön és időről időre próbáld ki őket együtt is, ha majd jól "működnek", akkor nyílván már lehet együtt foglalkoztatni a kutyókat.

El tudja majd nyílván fogadni az új kutya, ha nem mehet be, a kérdés az, hogy neked mennyire lesz majd "szíved" kizárni, miközben a másik bent van veled.

Nekem eddig csak azzal van tapasztalatom, hogy a teljesen "kész" kutyáimhoz jöttek újak, így mindig volt pár év különbség. A kutyák habitusától, a környezettől (pl legegyszerűbb egy falu széli kertesben kutyát tartani, egy a földutakra nyíló hátsó kapuval, eggyel nehezebb, ha végig kell sétálnod a falun, a legnehezebb meg talán a belváros) és a gazdi talpraesettségétől is rengeteg függ.

2022. okt. 12. 13:22
 2/25 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem várj még. Fél év semmi.
2022. okt. 12. 14:03
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Amelyiket nem akarod beengedni, milyen fajta lenne?
2022. okt. 12. 14:26
 4/25 A kérdező kommentje:
Ő még nincs meg, csak tervben van.
2022. okt. 12. 14:28
 5/25 anonim ***** válasza:
Én még nem hoznék második kutyát, az elsővel még a kamaszkoron sem vagy túl, amikor legjobban feszegetik a határaikat. Amikor az első már stabil, és nem tudja egy hebrencs kölyök bevinni a rosszba, akkor már lehet második kutya, ha van kapacitás két kutyára. Ha a második kinti kutya lenne (vagy esetleg kinti-benti), akkor figyelj oda a fajtaválasztásra, hogy olyan legyen, amelyiknél ez nem probléma.
2022. okt. 12. 14:37
 6/25 anonim válasza:
73%
Nalunk 2 kutya van, fel ev korkulonbseggel. Mindketto kinti, es ugyan olyan fajta (skot juhaszok), kulonbozo nemuek. A legjobb dontes volt, hogy hoztunk tarsat. Egy ember sem tud ugy jatszani a kutyaval, mint ok egymassal. Teljesen kulonbozo szemelyisegek, igy az alapjan nevelem oket. Sokkal kevesebb a gond igy veluk, mivel lefoglaljak egymast. Viszont teljesen egyenlo banasmodban vannak, nincs kivetelezes, ha az egyik bejohet, a masik is, ha az egyiket kikuldom, a masikat is. Egy olban alszanak, ugyan azt eszik.
2022. okt. 12. 14:42
 7/25 A kérdező kommentje:
Azért nem nagyon merek várni, mert ha a mostani idősebb lesz nem tudom mennyire szokna meg egy másik idősebb kutyát.
2022. okt. 12. 14:44
 8/25 A kérdező kommentje:
6-os! De vajon mennyire játszik el az én kölyköm egy nem kölyökkel...? Ha a másik felnőtt, akkor is elfoglalják egymást valamennyire, nem?
2022. okt. 12. 14:48
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Fél éves a kutyád, csak addig kellene várnod, amíg stabil a viselkedése, és túl vagytok a kamaszkoron. Ez max. 2 éves kor, nem írtad, mekkora, milyen fajta, 2 éves kutya nem idős.
2022. okt. 12. 14:50
 10/25 A kérdező kommentje:

De 2 évesen már lehet hogy annyira nem tudna elfogadni egy másikat.

Eddig kóbor kutya volt, egy másikkal kóborolt, így látszik hogy hiányzik neki a más kutya társasága.

Együtt akartam őket befogadni, de a másik nem akart maradni, ő elment sajnos, de a mostani visszajött.

2022. okt. 12. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!