Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS! Mit tudok csinálni hogy...

SOS! Mit tudok csinálni hogy nagynéném ne tegye ki autóból a kutyàját?

Figyelt kérdés

9 éves öreg kutya, eléggé vad kutya. Nagynéném nem tudja ellátni mert ő rokkant a férje meg sajnos hirtelen meghalt. Én nem tudom ellátni, fia nem tudja ellátni.

Orvos elaltatni nem akarja, ilyen öreg kutya senkinek nem kell.

Ezert autóból akarják kitenni...

2022. okt. 12. 08:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%
Keress egy alapítványt ők hátha tudnak segíteni.
2022. okt. 12. 09:06
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

A nagynénédet tenném ki az autóból, a lelketlen hülyét.

Keress más megoldást, valamelyik állatmenhely biztos befogadja.

2022. okt. 12. 09:18
 3/15 Kólauborkával ***** válasza:
89%

Hát én biztos a kapcsolatot is megszakítanám vele.

Ott az internet, új gazdit, ismeröst nem tud megkérni az ellátásra? Ilyet játszani egy állattal…

2022. okt. 12. 09:24
 4/15 anonim ***** válasza:
65%
Valóban nem kell senkinek se, menhelyek is tele vannak. Vagy befogadod ha annyira izgat mi lesz vele és keresel neki gazdit, vagy kiteszi
2022. okt. 12. 09:28
 5/15 A kérdező kommentje:
4. Elaltatás nem lenne jobb? Hátha van olyan orvos aki jó pénzért elaltatja?
2022. okt. 12. 09:30
 6/15 anonim ***** válasza:
84%
Interneten próbálj meg gazdát keresni, ha nem sikerül menhely, ha az se akkor altassátok el. Autóból kirakni?! Üzenem a nagynénédnek, hogy majd ha nem lesz kedve másnak ellátni őt remélem őt is kirakják aztán menjen dolgára. Büdös köcsög
2022. okt. 12. 09:43
 7/15 anonim ***** válasza:
84%

Egy 9 éves kutya nem öreg. Állatorovosnak pedig tilos megölnie egészséges kutyát!

Minek kellett nekik a kutya, ha így állnak hozzá? Mi a garancia, hogy nem hoznak majd legközelebb még egyet?

Gratulálok a családodhoz. Látszik mennyire intelligens társaság. A minimum az lenne, hogy feljelentést teszek ellenük, ha bármilyen törvénybe ütközőt tesznek.

2022. okt. 12. 09:47
 8/15 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is próbálj meg interneten segítséget kérni. Valaki hátha befogadná! Ne engedd hogy kitegyék!
2022. okt. 12. 10:00
 9/15 anonim ***** válasza:
79%

Mind az állatvédelmi törvényben, mint a btk-ban van rá paragrafus:

"BÜNTETŐ TÖRVÉNYKÖNYV

266/B. § (1) Aki

[...]b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

"1998. évi XXVIII. törvény

az állatok védelméről és kíméletéről8. § Az ember környezetében tartott állat, valamint a veszélyes állat tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem szabad. Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos."

forrás: [link]

Szóval hajrá néni, csináld csak! /szarkazmus

"Állatorovosnak pedig tilos megölnie egészséges kutyát!" Ettől függetlenül néhányan megteszik: inkább, minthogy a kedves gazdi DIY intézze el, baltával, erdőbe kikötéssel stb.

Egyébként menhely + várólista. Nem azonnali, de megoldás lehet. Viszont. Egészséges, jól nevelt kutyáknak is nehéz gazdit találni. Esély van, én is 7 éves vadócot fogadtam be, mert megtehetem, tudok vele lépést tartani, de kevés az ilyen ember (és jellemzően már van kutyájuk).

2022. okt. 12. 10:28
 10/15 anonim ***** válasza:
92%

Sosem értettem, hogy ha ellátni nem tudja, akkor miért automatikusan a kocsiból kirakás és az altatás az egyetlen megoldás?

Az internet világában élünk. Van egy csomó menhely, de akár mint magánszemély is meg lehet hirdetni, hátha tágabb ismerősi körben valaki be tudja fogadni.

2022. okt. 12. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!