Csak én veszem zokon vagy ez így normális?
Jól nevelt kutyám van, ennek ellenére sokan azzal húzzák az agyamat, hogy passzív agresszív kifejezésekkel illetik.
Ilyenekre gondolok, hogy "szeretnivaló kis dög", "vadorzó", "harapnivaló aranybogaram" és hasonló cifra kifejezések. Nem szoktam szólni érte, de irritál, így inkább hamar odébbállunk. Aki ismer, annak elmondom, hogy zavar és megérti, de egy idegennek mit lehetne ilyenkor mondani? Bármit mondok, még ő sértődik meg. Ha még azt is hozzáteszem, hogy amúgy öcsi, ki engedte meg, hogy simogasd a kutyámat, akkor aztán elszabadul a pokol.
Igen, ez fura, hogy ennyire magadra veszed ezeket; egyaltalan nem rosszbol mondjak szerintem, engem nem erdekelne.
Na de a masik resze a sztorinak, hogy te meg nyugodtan mondhatod mar elore, amikor latod,hogy valaki kerdezes nelkul simogatni akarja a kutyat, hogy nem es kesz. Nem kell turni mindent idegeneknek. Ha pampog, o baja.
En egyaltalan nem is engedem a simogatast, mert a kutyam fel az idegenektol, bar nem harap, de menekul szo szerint, ha simogatni akarjak. En siman megmondom, hogy nem lehet simogatni, meg se allok, megyek szepen tovabb es szarok ra, ha mond valamit.
Nem simogatok meg egy vadidegen kutyát, előtte meg kellene kérdezni, hogy szabad-e. Bár én sosem értettem az embereket. Mi ez a mániája sokaknak, hogy ha meglátok egy állatot az utcán, azt egyből össze kell tapicskolni?
Engem is idegesítene egyébként, de nem magamra venném. Miért venném magamra, ha nem is nekem mondták? Számomra azért idegesítő az ilyesmi, mert ultragáz, kínosnak érzem. De én sem szólnék érte, mert ez alapvetően nem egy komoly dolog. Azért már hamarabb, ha engedély nélkül hozzáérnek a kutyámhoz. Ilyen esetekre tanítanám a kutyámnak az "Öl!" parancsszót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!