Mi a véleményetek a Miskolci dacos tacskó kennelről? Szálkásszőrű kaninchent szeretnék.
Kicsit fura nekem, hogy van egy olyan csoport, hogy miskolci dacos (genetikai) beteg és betegségből gyógyult tacskók. Persze, nem minden betegsége lehet szűrni, csak ahogy utánanéztem a kennelnek, feldobta a Facebook. Nekem úgy tűnik képek, videók alapján túl sok kutyája van (tudom, beteg most a tenyésztő, a lányai moderálják az oldalt, ezért is adnak el sok kutyát), például ez alapján a videó alapján:
Bár én jobban szeretem alapból a kisebb létszámmal dolgozó kenneleket, egyszerűen ennyi kutyával nem lehet érdemben foglalkozni a mindennapokban, jobban szeretem az olyan kenneleket, ahol kutyakent foglalkoznak is velük, nem csak kiállításokra járnak.
1-es vagyok, igen, az nekem is fura, bár tacskókban nem nagyon vagyok képben, de az biztos, hogy ilyen szemszínt még én sem láttam se élőben, de képen sem nagyon.
Még folytatom:
- "A kutyáim nagy része az 1800 m2-es ingatlanon kialakított 20-50 m2-es kifutókban van elhejezve, méret, fajta és ivar szerint csoportosítva. Az anyák családi köryezetben, a lakásban fialnak, majd elkülönítve, nyugodtan nevelik kölykeiket." - Na igen, nekem ez a hozzáállás, tartás nem szimpatikus. Tudom, sok tenyésztő dolgozik így, de én ilyen helyről nem vennék kutyát, jobban szeretem a családiasabb helyeket.
- "A fajta sokoldalúsága és hihetetlen alkalmazkodóképessége a garancia arra, hogy családi kedvencként, munkakutyaként, gyermek vagy idős ember társaként is kiválóan meg tudja állni a helyét. A tacskó egy CSODA!" Nekem alapvetően az sem szimpatikus, hogyha egy tenyésztő úgy akarja eladni a fajtát, amivel dolgozik, hogy csak dícséri, mindenkinek is ajánlja. Persze, a tacsik nem nagy mozgásigényű, ösztönerős kutyák (pláne ilyen kennelből), de azért munkakutyaként hivatkozni rájuk úgy, hogy a tenyésztő valószínűleg a sport vagy munkakutyás vonalat csak hírből ismeri, merész.
Forrás: [link]
Érdemes ezt is elolvasni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__191345-milye..
Ha jot akarsz magadnak, akkor alapbol a kaninchen meretet elengeded.
Na ok azok, akiknel tobb betegseg is elojohet, hiaba veszed tenyesztotol.
6-os, nem erős. Ismerős corgi tenyésztőnél 1500-2000 euro körül mozog egy kölyök ára, a 2000 euro most 800 valahány ezernek felel meg. Divatkutyák, kicsik is, elvannak lakásban, drágák ez van.
A kaum 150 ezer volt 🤷♀️
Tacskonal azert meg ott nem tartunk, hogy realis, hogy ennyire draga legyen. Corgit nem lehet egy lapon se emliteni vele.
A bartha vom house kennelnel vannak 400-500 ezer korul a kutyak, viszont tenyleg gyonyoru, egeszseges kutyak kerulnek ki a kezei kozul, de o is mar a draga kategoria tacskoknal.
Egyebkent olyan 300-350 korul van az aruk.
Viszont ez a dacos kennel, nem tudom. Szepek egyebkent a kutyak, de nagyon furcsa szinkombinaciokban van naluk kutya, nem ertek a tenyeszteshez, nem tudom mi a szabalyos vagy mi nem, de nekem pl a merle kaninchen szalkasszoru tacsko,meg a voros kekszemu kutya...annyira furcsa es gyanus.
Ez igy oke? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!