Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az lehetséges, hogy a kutya...

Az lehetséges, hogy a kutya fél a sötétben?

Figyelt kérdés

Esténként elbújik, van a melléképület és a kerítés között egy kis rés, oda mászik be. Pedig van rendes fekhelye.

Meg ha lekapcsolom az udvari lámpát és megyek be a lakásba, akkor lefekszik a földre. mozdulatlanul.

Lát a sötétben, mert ha kint vagyok az udvaron, akkor futkoz, hozza a labdát. Ha este megyek el otthonról, akkor nem kísér ki a kapuig, hanem lefekszik a földre. Világosban kikísér.

Németjuhász

2022. szept. 30. 01:24
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Minden lehetséges.

A miénk egy középtermetű keverék, az is fél minden létező dologtól, és egyre több mindentől. Most már ha csepereg az eső, akkor is retteg.

De amiket leírtál, azok nem bizonyítják, hogy fél a kutyád. Lehetséges, de nem biztos.

A kutyák nem a "rendes fekhelyeket" szeretik alváshoz, hanem a méretükhöz illően szűk helyeket, amiket ki tudnak tölteni. A kutya a farkastól származik, az pedig szűk üregekben szeret lakni, ha teheti.

Ha félne, akkor nem a földre feküdne szerintem, hanem elbújna.

2022. szept. 30. 06:28
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

"A kutyák nem a "rendes fekhelyeket" szeretik alváshoz, hanem a méretükhöz illően szűk helyeket, amiket ki tudnak tölteni."

Aha, ezért tehénkedik el szétdobott lábakkal az én kutyám amilyen nagy területen csak tud. :-D

Kérdező, lehet bizonytalanság, félelem is a kutya viselkedése mögött. De az is lehet, hogy neki szimplán így komfortos. Mennyi idős korától van veled, és most mennyi idős? Mindig így viselkedett, vagy csak egy ideje?

2022. szept. 30. 12:08
 3/6 A kérdező kommentje:
8 hónapos korától, nem én voltam az első gazdája. Igen, mindig ezt csinálta a sötétben
2022. szept. 30. 12:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy korábban érte valami kellemetlenség. Kint van valami lámpa? Hasznos lehet esetleg egy mozgásérzékelős megvilágítás, nem tudom, ilyet használsz-e. Egész jó kültéri lámpák vannak ilyen funkcióval.
2022. szept. 30. 13:14
 5/6 anonim ***** válasza:
77%

2

"Aha, ezért tehénkedik el szétdobott lábakkal az én kutyám amilyen nagy területen csak tud. :-D"

Hol és mikor? Azért ne keverd a szezont a fazonnal.

Melegben, meg nappal unalmában szenderegve, nyilván szétterül.

De ha viszonylag hűvös van, mint mostanában is kint (ahol a kérdező kutyája alszik), és begömbölyödik valami helyre melegedni, akkor olyan helyet keres, ami elég szűk, így egyrészt nem éri a szél, másrészt meg, ha fedél is van, akkor esélye van befűteni a helyet a saját testhőjével.

Olyat te még nem láttál, hogy egy fázó kutya szétdobott lábakkal elterült valahol.

2022. szept. 30. 14:46
 6/6 anonim ***** válasza:
31%

Igen egyetértek.

2-esnek: nyilván ha te fázol, sem terülsz ki a kanapén (takaró meg minden nélkül), hanem inkább 'összehúzod magad' a takaró alá, nem?

2022. okt. 1. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!