Hogyan praktikus egyszerre több kutyát sétáltani?
Én is hármat viszek, szerintem a szabályok a legfontosabbak, meg hogy valamennyire előre megtervezd az utat.
Két közepes testű és egy kistestű kutyám van, derékövvel viszem őket, mindenkinek szépen elöl kell mennie, mert nálunk olyan picik a járdák, hogy nem férnénk el és így észreveszem, ha valamelyik pisilni/kakilni akar, ellentétben azzal, ha mellettem vagy mögöttem jönnének, párszor előfordult már, hogy véletlen rántottam őket a pórázzal (vagy épp ők egymást, ha kicsit összetekeredett). Vannak szakaszok, ahol szépen egymás mellett menniük kell, nincs szaglászás és társaik. Viszont mindig próbálok olyan utat "tervezni", ahol egy szakaszon elengedhetem őket és akkor mindenki kedvére szimatolhat meg mehet jobbra-balra.
Én 3 kutyával sétálok, kis (8 kg), közepes (11 kg) és nagy (35 kg) méretűek.
Fontos, hogy egyenként is szépen sétáljanak, anélkül nehéz többet együtt vinni.
Én nem szeretem az elosztós pórázokat, mert nem tudod vele egyenként irányítani őket, csak mindet egyszerre. Eleinte én a két kisebbet a derekamra kötöttem, a nagyot pedig bal oldalamon tartva pórázon vezettem. A legkisebb előttem, a közepes a jobb oldalamon jött. Így maradt egy szabad kezem is.
Később meguntam ezt, hogy magamra kötöm őket, macerás volt mindig felszerelkezni, néha meg ha összeakadtak, akkor le kellett róluk csatolnom a pórázt.
Vettem egy olyan pórázt, aminek mindkét vége csatolós, így tulajdonképpen 2 pórázal sétáltatom a 3 kutyát, de mégis ha kell tudom őket külön irányítani, a dupla póráznak azt a részét húzom, amelyik kutyához csatlakozik.
Próbáltam 3 külön pórázal, de azok is könnyebben összegabalyodtak, és nehezebb is volt hármat fogni egyszerre.
Sokáig gyakoroltunk így, bár ugye külön-külön is szépen mennek, aztán kettesével vittem őket, majd végül hármat egyszerre. Ők pedig megszokták így, mindenki a saját "területén" marad, nem is próbálnak meg helyet cserélni.
En siman megtanitottam falattal y porazon setalni ket amstaffot . Kerulni is tudnakegyszerre tomegben embereket.
A 3 torpesnauzer is meg tudja tanulni,ha elozoleg poraz nelkul tudjak parancsra egyenkent az iranyokat,fordulas,megall indul labnalkovetes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!