Nagytestű kutyáknál is egészségügyi gondokat okozhat a lépcsőzés?
Egyik ismerősöm kistestű kutyájának (valami mopsz féle lehetett, nem tudom) lett valami betegsége a lépcsők miatt (talán deréksérv, de erre végképp nem emlékszem). Az előző nagytestű kutyánk is fel-le mászkált a lépcsőn és semmi baja nem volt, illetve a most szintén nagytestű kölyök kutyusunk is elkezdte használni. A kaput átugorná szerintem, de megpróbáljuk, illetve citromfüvet akarunk ültetni oda.
Azon gondolkoztam, hogy a vakvezető kutyák is mászkálnak a lépcsőn, és a miénk max 4-5-ször megy rajta (a fel és lemenetellel együtt). Lehet valami baja tőle? Van valami ami nektek bevált? Tegnap próbáltuk a fressnapfos kutyariasztó zselét, aznap nem ment fel, de mára nem érdekelte.
A génmanipulált fajtatisztáknak bármitől lehet bármi baja.
Ha keverék a kutyus, akkor nem valószínű.
Köszi a válaszokat!
#2 nem keverék, de nem is génmanipulált wtf
#3 Nekem amúgy is rosszak a térdeim, a lépcső egyenesen halál. Neki semmiképpen nem akarok hasonlót se.
Van valami tipp ha se a citromfű se a kapu nem válik be?
Amúgy #4 miért lett lepontozva? XDD
Azért egy átlag kutyának nagyon nem kellene, hogy eü problémákat okozzon egy 5 fokos lépcső, ami a kertben a szintkülönbséget egyenlíti ki, meg egy másik 5 fokos, ami a teraszra vezet. A panelban az 5.-ről lelépcsőztetni a kutyát a káros... Amúgy fun fact: a lejtőn lefele jövetel is majdnem olyan káros, mint a lépcsőzés.
Nálunk a kerten belül is van pár fok lépcső és a házban is egy emeletre felvezető, de még egyik kutyánk sem rokkant le miatta a 20 év alatt...
Én amúgy a kapura szavazok, ha átugorja, tiltsd, ha nem elég, akkor csináld magasabbra.
A kutyáim gödrei a citromfű mellett vannak, nem gondolom, hogy elijesztené őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!