Milyen idős kortól lehet tanítani a kölyökkutyákat?
Legjobb, ha már most tanítod, mert most olyan az agya, mint a szivacs, nagyon könnyű tanítani őket. Egy dologra figyelj, egyszerre ne tartson sok ideig, inkább nap9onta sokszor, de csak egyszerre kis időt gyakorolj, mondjuk 3-5 percet, aztán legyen hatalmas játék. Később, ahogy komolyodik, lehet hosszabbítani a tanulási fázisokat és rövidíteni a játékot. Youtube-on pedig találsz rengeteg hasznos videót kulcsszavak beírásával.
Szerintem ilyen pici korban amit érdemes kezdeni: hozzám/gyere ide, ül, fekszik(!), marad, laza pórázon séta, póráz nélkül lábnál követés, fúj, nem, ereszd, köpd ki, hozd. És persze lehet egyszerű trükköket is, amíg azt látod, hogy nem fárad el az agyacskája és lelkesen csinálja, játék kedvéért is. Van rengeteg aranyos trükk, pl. kukucs (lábad közé bújik), pacsi mindkét lábbal, megdöglik, hempereg, tolat stb. Fantázia kérdése. :) Csak annyira figyelj, hogy ne terheld túl, mindig csak annyit tanítsd, amikor még lelkes, sose várd meg, míg elfárad, legyen a tanítás olyan, ami mindig pozitív élménnyel zárul, így várni fogja a következő alkalmat!
Én a kutyámat még szőnyegen lábat törölni is megtanítottam, mielőtt bejön a lakásba.
Nagyon okos kutya.
Tud ülni, pacsizni, feküdni, mászni(ahogy a rendőr kutyák osonnak), nem ugrál fel(csak ha én mondom), és póráz nélkül is úgy jön mellettem mintha lenne rajta. :D:D
egyém 12hetes korába került hozzám..
azóta tanitom... már tud ülni feküdni XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!