Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen idős kortól lehet...

Milyen idős kortól lehet tanítani a kölyökkutyákat?

Figyelt kérdés
Az én kutyusom 8 hetes. Próbáltam már tanítgatni, pl azt hogy ül, néha már megérti, főleg akkor, ha enni adok neki:D Ilyenkor már el lehet kezdeni tanítan? És ha igen, mit tanítsak neki? (ül, marad, gyere ide, és még milyen parancsokat?) Tudnátok linkelni olyan oldalakat, ahol le van írva, hogy kell neki megtanítani?
2010. szept. 25. 17:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb, ha már most tanítod, mert most olyan az agya, mint a szivacs, nagyon könnyű tanítani őket. Egy dologra figyelj, egyszerre ne tartson sok ideig, inkább nap9onta sokszor, de csak egyszerre kis időt gyakorolj, mondjuk 3-5 percet, aztán legyen hatalmas játék. Később, ahogy komolyodik, lehet hosszabbítani a tanulási fázisokat és rövidíteni a játékot. Youtube-on pedig találsz rengeteg hasznos videót kulcsszavak beírásával.

Szerintem ilyen pici korban amit érdemes kezdeni: hozzám/gyere ide, ül, fekszik(!), marad, laza pórázon séta, póráz nélkül lábnál követés, fúj, nem, ereszd, köpd ki, hozd. És persze lehet egyszerű trükköket is, amíg azt látod, hogy nem fárad el az agyacskája és lelkesen csinálja, játék kedvéért is. Van rengeteg aranyos trükk, pl. kukucs (lábad közé bújik), pacsi mindkét lábbal, megdöglik, hempereg, tolat stb. Fantázia kérdése. :) Csak annyira figyelj, hogy ne terheld túl, mindig csak annyit tanítsd, amikor még lelkes, sose várd meg, míg elfárad, legyen a tanítás olyan, ami mindig pozitív élménnyel zárul, így várni fogja a következő alkalmat!

2010. szept. 25. 17:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Az enyém most 10 hetes, kb. 6 hetes kora óta tanítom. Már tud ülni, pacsit adni, feküdni és hozzám oda jönni parancsszóra :) Most a köszönre tanítom :D
2010. szept. 25. 17:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Én a kutyámat még szőnyegen lábat törölni is megtanítottam, mielőtt bejön a lakásba.

Nagyon okos kutya.

Tud ülni, pacsizni, feküdni, mászni(ahogy a rendőr kutyák osonnak), nem ugrál fel(csak ha én mondom), és póráz nélkül is úgy jön mellettem mintha lenne rajta. :D:D

2010. szept. 25. 17:28
 4/6 anonim ***** válasza:

egyém 12hetes korába került hozzám..

azóta tanitom... már tud ülni feküdni XD

2010. szept. 25. 18:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Azonnal lehet tanítani amint hozzád kerül. És mi az hogy néha érti? Egy ekkora kutyának még nem kell érteni csak játékosan, kajával gyakorolni. Te hogy csinálod? Mondod hogy ül és várod hátha érti? Hát először meg kell neki tanítani és nem egyszer kell megmutatni.
2010. szept. 25. 20:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Tudom, úgy csinálom, h mikor enni adok neki, mondom neki h ül, és ha leült, jutalomból odaadom neki a kaját. Ilyenkor megérti, mert tudja hogy jön a kaja :D De ha máskor mondom neki, akkor csak nagyritkán ül le. :D
2010. szept. 26. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!