Mit csináltok, ha a kutyátok megtorpan, és nem hajlandó egy ideig tovább haladni? Hogyan motiváljátok, hogy haladjatok tovább, ha visszafelé vagy más irányba nem opció valami miatt?
Oké, te húzod, én nem fogom, és a suliban sem így tanítanak, ahova járunk, hogy húzni kell. Maradjunk annyiban, hogy nekünk ez nem megoldás, nem segít azon, hogy lefagy időnként.
Amúgy 3 esetben figyeltem meg, ebből 2 időjárás függő, szakadó eső és nyári hőség, amikor nem hűl le éjszakára sem rendesen, ezt a kettőt megoldom úgy, hogy nincs hosszú séta, nincs belőle gond. A harmadik nem ilyen, akkor valamit kiszúr magának megfigyelni, ilyen suliban is volt, hogy feladat közben a háttérben meglátott valamit, és akkor volt ilyen lefagyása, erre még keresem a minden helyzetben működő megoldást, és erre indítottam a kérdést ilyen ötletbörze jelleggel. Ez amúgy általában pár perc, aztán tudunk tovább menni, és ha parkos részen vagyunk nem is gond, nem vagyunk útban, akkor van gond, amikor olyan helyen történik, hogy haladni kellene legalább egy kicsit, mert útban vagyunk másoknak.
Egy kis helyzetjelentés.
Kipróbáltam jutalomfalatnak szárított halat, amit macskáknak, teknősöknek szoktak adni, ez ma egész jól bejött sétánál szemerkélő esőben, kevesebb volt a lefagyás, de volt. Esetleg ha valakinek van valami tutibevált, erős szagú jutifalat, és hogy hol lehet beszerezni, kipróbálnék ilyeneket.
Megyek tovább. Ha a póráz feszülésre nem indul meg,határozott jelzésértékű pórázrántás+gyere. Ha erre sem indul,elhúzom. 2 huskyval sétálok,mára már tudják arra mennek amerre én,sem előre rohanást se lecövekelés nincs. Persze hagyom őket szaglaszni,de 👆olyan nincs,hogy ők nem akarnak valahová menni. Muszáj volt így tanítani mert ha a gyerekek bicikliznek előttünk nem maradhatunk le nagyon.
Kölyök kutya póráz ismerkedése,vagy mentett félős kutya az más helyzet,ott türelem,sok jutalomfalat.
13-as vagyok,most láttam jutit keresel.
A meat and treat lazac az tuti siker,bár nem a legjobb adagolni mert túl puha. Viszont a kényelmetlenséget leszámítva nagy siker,mert ez csak lazac.
Vagy pedig natúr olaj,zsiradék nélkül sült hús,pl pulykamell sütőzacskóban,olaj nélküli sütőben.
Ezek nekem suliba is beváltak huskyhoz,őket kint nem érdekli akármi,az oktató szerint a motiválhatósági skálán 10-ből kettesen vannak 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!