Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kutyák esetében az ondóvez...

Kan kutyák esetében az ondóvezeték elköttetése lehetséges opció?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy szuka kutyáknál van hogy a petevezeték elkötését választják a teljes ivartalanítás helyett. Kan kutyáknál is van ilyen opció?

2022. jan. 5. 09:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%

Az a baj, hogy ettől talán még jobban el tud rákosodni az egész ivarszerv.

Szerintem már szukáknál sem csinálják, pont emiatt.

Miért nem jó a rendes ivartalanítás?

2022. jan. 5. 09:24
 2/20 anonim ***** válasza:
93%
Egy szakszerű állatorvost kérdezz meg inkább. Biztos készséggel válaszol.
2022. jan. 5. 09:40
 3/20 anonim ***** válasza:
88%
Attol a hormonjai ugyanugy termelodnenek a herejeben. Semmi hatasa nem lenne, inkabb artanal vele.
2022. jan. 5. 09:55
 4/20 A kérdező kommentje:

Azért választanám szívesebben az elköttetést a kasztrálás helyett, mert az utóbbi tulajdonképpen egy csonkolás. A kutya jelleme teljesen más lesz a beavatkozás után, sokan ezért is preferálják, ugyanis kezelhetőbbé válnak a kutyák, kevésbé lesznek szökősek, csökken az agresszió, stb... Na de tegyük fel agresszív vagy szökős a kutyánk. Biztosan így kell orvosolni a problémát?

Nézzünk egy példát: van egy kutyánk aki folyton felássa a kertet. Mit teszünk? Levágjuk a melső lábait, hogy ne ásson többé? Nyilván nem. Következetes nevelés... problémás viselkedésre ez az emberséges megoldás nem pedig az, hogy eltávolítunk szerveket.

Persze ha nem lenne egyéb módja a nem kívánt almok megakadályozásának akkor azt mondom oké... de ha van egyéb lehetőség miért fosszuk meg kutyáinkat attól amitől azok amik(vagy legyen szó bármilyen más állatról).

Viszont arról, hogy az elköttetés rákos megbetegedéshez vezethet még nem hallottam. Tudsz csatolni egy cikket vagy valamit ahol írnak erről?

2022. jan. 5. 10:09
 5/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell cikket csatolni. Bemész az állatorvoshoz és el fogja mondani, hogy hány százalékkal csökkenti a rákos betegségek kialakulásának esélyét az ivartalanítás. Szuka kutyánál drasztikusan csökken a megbetegedések száma, de kan kutyáknál is látványos a különbség. Az ivartalanítás legfőbb előnye a kutya élethosszának megnövelése. Minden egyéb amit felsoroltál, másodlagos hatás. Ha meg ivarérettként nem akarod pároztatni, és nem is hagyod neki, hogy felcsinálja a környék összes tüzelő szukáját, csak jobban fog szenvedni. A te logikádat követve, neked milyen lenne ha örök cölibátusra lennél ítélve? Lecsapott herékkel egy szenvedéssel kevesebb.
2022. jan. 5. 10:17
 6/20 anonim ***** válasza:
90%
Fogadni mernék hogy pasi vagy Kérdező:D
2022. jan. 5. 10:18
 7/20 anonim ***** válasza:
92%

A kutya jelleme nem változik,csak az ivaros viselkedés szűnik meg, amit a hormonok okoznak. Nem fog tüzelő szukák után szökni, nem verekszik más kanokkal a szukáért, és nem fog túlpörögni, ha tüzelő szulát érez.

Az alapvető jelleme megmarad

2022. jan. 5. 10:20
 8/20 A kérdező kommentje:

6. Valóban pali vagyok:'D De a szuka kutyák ivartalanításához is ugyanígy állok hozzá.

5. Bocsi hülyén tettem fel a kérdést. Arra voltam kíváncsi, hogy az elköttetés növeli-e a rák kockázatát? Azzal tisztaban vagyok, hogy a kasztrálás csökkenti (de ha ezzel érvelünk az ivartalanítás mellett akkor ennyi erővel, neki állhatunk embereket is kasztrálni és akkor haleluja senki nem lesz here rákos)

"A te logikádat követve, neked milyen lenne ha örök cölibátusra lennél ítélve?"

Ha már nem tud egy szukát se megtermékenyíteni akkor felesleges megtiltani neki...

2022. jan. 5. 11:30
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha már nem tud egy szukát se megtermékenyíteni akkor felesleges megtiltani neki...

De ha nincs heréje, nincs ingere párosodni, nincs mit tiltani...

Ők nem élvezetből párosodnak. A hormonok és a fajfenntartás készteti őket.

Ne azonosítsd a saját heréidet a kutyád heréivel. Nem a tiedet veszik ki, hanem az övét. Neki az egy teljesen felesleges dolog, ha nem szaporodik. Csak a gond van vele.

2022. jan. 5. 11:36
 10/20 anonim ***** válasza:
88%

That hagynad, hogy minden szukat (es kant, dominancia miatt) megmasszon, csak azert, mert nem tudja oket megtermekenyiteni? Az szep. Ugye nincs meg kutyad? Ugye?

A kutya igy szenvedni fog, a hormonok dolgoznak, de legalabb elmondhatod, hogy megtartottad a hereit, csak azert, hogy te tovabbra is ferfinak erezhesd magad es ne seruljon az egod :DDD

2022. jan. 5. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!