Hogyan lehet külföldre eladni kiskutyát?
"MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE
TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZATA:
[...]
Kutyakereskedők részére történő tenyésztés nem engedélyezett.
[...]"
Amúgy ennek a legjobb módja, ha sokat jársz külföldi kiállításokra a sikeres kutyáiddal, megismerkedsz külföldi tenyésztőkkel, vásárolsz tűlük kiskutyákat és lehet, hogy ők is fognak tőled vásárolni. Olyat is láttam már, hogy egy kiskutya ment külföldre, cserébe egy másik jött onnan. De ez drága játék, egészen biztosan jókora minuszban jössz ki.
14:46
Ez mekkora hülyeség amit írtál!!! Miért csak a felelőtlen szaporítok adnának el külfödre kiskutyát? A normális TENYÉSZTŐK is adnak el külfölre kutyát, mivel gondolom , hogy az idők során rendelkeznek külföldi kapcsolatokkal, emelett a honlapjukat is gondolom megnézik külföldiek stb. stb....
Senki sem mondta, hogy más országokban rosszabbul tartják őket. De egy osztrák (esetleg német) emberke kétféleképp vesz kutyát nálunk. Egyáltalán nem is akar kutyát venni, de véletlenül belebotlik a nyugati határszélen valami piaci/vásári szaporítóba és a kiskutyák iránti sajnálatból megvesz egyet 10-20 ezer forintért, akivel az első útja az állatorvoshoz vezet és még 30-40 ezerért megpróbálják megmenteni az életét. (Sajnos ez elég gyakori.) A másik, hogy valóban kutyát akar venni tenyésztőtől, de akkor tudatosan választ egyet és kifizet érte akár 600 eurót is, mert náluk amúgy minimum a duplája lenne. Ebben az esetben viszont elengedhetetlen a törzskönyv, chip, útlevél, stb.
Mivel te szaporító vagy, így szerencsére nem fogod tudni nekik az itthoni szaporítós árnál jelentősen magasabb összegért eladni a kutyáidat, mert nincsenek rászorulva, hogy tőled vásároljanak. Nekik már az is éppen elég olcsó, ha a szép, egészséges, jó felmenőkkel rendelkező törzskönyvezett kiskutyát nálunk 600 euróért megveszik, és nem 1200-at fizetnek egy helyi tenyésztőnek.
Te meg persze nem megélhetésből akarod minél drágábban eladni őket külföldre, hanem puszta szeretetből! Értem én.
Amúgy nem csak okosnak képzelem magamat, hanem tényleg az is vagyok. Nameg szép és szerény. :)
Egy kutyám van,törzskönyvel, chippel és nagyon jó ősökkel!Ha láttál már kutya tenyészetet akkor valószínűleg tudod mert okos vagy, hogy egy kutya nem tenyészet és végképp nem megélhetési tenyészet.Az meg miért bánt ha 2-3 évente szeretnék hasznot belőle? Te talán fogadtál már be kóbor kutyát vagy macskát,talán felajánlottad az adód 1% az állatvédőknek? Gondolom nem tanúsítasz senkivel sem szemben előítéletet, mert te tényleg okos vagy csak mi kérdezők vagyunk buta, pénzhajhász, haszonleső, állatkínzó, szadista emberek!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!