Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehetséges, hogy egy kutya...

Lehetséges, hogy egy kutya sosem lesz megbízhatóan pórázról elengedhető?

Figyelt kérdés
Ez a 4. Kutyám, eddig mindegyikben teljesen bíztam póráz nélkül is, nagyon szófogadóak voltak. Most van egy 2 éves tacskó keverékem és eskü néha még a szeme sem áll jól. Nem szökik, ismeri a parancsokat, 90%-ban szót is fogad, de vannak random hülyeségei. Néha teljesen szétesik, nehezen koncentrál, de már ígyis nagy utat tettünk meg az örökbefogadásától. Többi kutyámat akár úttest mellett is elengedhettem volna, mert tudtam, hogy higgadtak és első szóra mindent megcsinalnak. A másik kutyám most is ilyen, a tacskó keverék az első, akinél azt mondom, hogy nem 100%-ig bízom benne, hogy nem csinál valami hülyeséget. Szimplán még fiatal és majd lehiggad, vagy vannak olyan kutyák, akik megfelelő nevelés mellett sem lesznek pórázról elengedhetőek?
2022. szept. 7. 14:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

Vannak sajnos ilyen kutyák és szerintem a fajtánként igenis eltérő az átlag viselkedés, nevelhetőség. Az tény, hogy a tacsi makacs és talán nagyobb fejtörést tud okozni az átlagnál, de rengeteg "jól működő" tacsi is van, aki szépen követi a gazdáját póráz nélkül is. Végtére is vadászkutya és bár nem kell olyan szorosan a gazdival együttműködnie, de hajtásokon is használják, ahol meg csak akkor indulhat meg a vad után, ha a gazdája azt mondja és vissza is kell mennie, ha a gazda úgy dönt.

Ha út mellett nem is, de szerintem van rá esély, hogy egy biztonságosabb terepen nem csak rövid pórázon futkározhat a többiekkel a jövőben. (Én amúgy az idiket hosszú, 15 m-es pórázon hagyom futkározni, először a kezembe van a vége, majd pár hét, hónap múlva a földre dobom és mikor nagyon távolodna hívom, ha nem reagál, rálépek a pórázra.)

2022. szept. 7. 18:58
 12/13 anonim ***** válasza:

"szerintem a fajtánként igenis eltérő az átlag viselkedés, nevelhetőség"

Ez rendben van, de ne használja a gazdi kifogásként arra, hogy nem neveli a kutyáját, kutyasuliban láttam tacskót, ők is nevelhetők, csak a gazdinak is a fajta adottságainak megfelelően kell hozzáállni.

2022. szept. 8. 09:44
 13/13 anonim ***** válasza:
46%
Istenem emberek, a tacskós kommentet író vagyok, VICC VOLT! Viduljatok már fel :)
2022. szept. 8. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!