Lehetséges, hogy egy kutya sosem lesz megbízhatóan pórázról elengedhető?
Vannak sajnos ilyen kutyák és szerintem a fajtánként igenis eltérő az átlag viselkedés, nevelhetőség. Az tény, hogy a tacsi makacs és talán nagyobb fejtörést tud okozni az átlagnál, de rengeteg "jól működő" tacsi is van, aki szépen követi a gazdáját póráz nélkül is. Végtére is vadászkutya és bár nem kell olyan szorosan a gazdival együttműködnie, de hajtásokon is használják, ahol meg csak akkor indulhat meg a vad után, ha a gazdája azt mondja és vissza is kell mennie, ha a gazda úgy dönt.
Ha út mellett nem is, de szerintem van rá esély, hogy egy biztonságosabb terepen nem csak rövid pórázon futkározhat a többiekkel a jövőben. (Én amúgy az idiket hosszú, 15 m-es pórázon hagyom futkározni, először a kezembe van a vége, majd pár hét, hónap múlva a földre dobom és mikor nagyon távolodna hívom, ha nem reagál, rálépek a pórázra.)
"szerintem a fajtánként igenis eltérő az átlag viselkedés, nevelhetőség"
Ez rendben van, de ne használja a gazdi kifogásként arra, hogy nem neveli a kutyáját, kutyasuliban láttam tacskót, ők is nevelhetők, csak a gazdinak is a fajta adottságainak megfelelően kell hozzáállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!