Kutya legek? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Hát szerintem meg gondolkozz már! Pont magad cáfoltad meg! Megmondtad milyen bénák a magyarok. Pont azért nem tud a mudi tovább jutni mert a magyarok még nem értek fel hozzá a szintjükben hogy olyanra képezzék. Emellett egy kis matematika: szerinted melyikből könyebb kihozni egy csomó nyertest? A sok millió borderből vagy a pár ezer mudiból? Igazságtalan így a hasonlítgatás!
És különben is! A border, mali stb és a mudi teljesen MÁS jellem! Egy mudit sokkal nehezebb kiképezni mert ezerszer érékenyebb és egygazdásabb mint a másik kettő. Persze aki a borderhez meg német juhászhoz van szokva az ugyanazt várná a muditól is, sz*rnak látja őt és épp ez a baj mert magához kell mérni. Azon kívül őt nem versenycélokra szelektálták hanem arra hogy otthon dolgozzon. Te tudod mi a kettő között a különbség? Hát elárulom: ég és föld!
Ha olyan okos kutyás lennél akkor nem hasonlítgatnál össze ennyire más fajtákat.
Arról pedig nem a mudi tehet hogy egyeseknek nem tetszik. Nekem meg a border, mali és a többi ilyen divatos kutya nem tetszik és akkor sem tetszettek amikor nem ismertem a mudit. Szerény véleményem szerint a border csak egy tucatgyárott nyerőgép. Lehet tényleg megnyer minden verseny, viszont annyi esze sincs hogy tudja mikor kell dolgozni és mikor pihenni, inkább hőgutát kap egy labda után futkározva mint hogy képes legyen nyugodt lenni. Na persze ettől nyerő csak sekélyes az az ember akinek csak ettől értékes a kutya és különbség van a józan ész meg a munkamánia között. Nem biztos hogy utóbbi a tiszteletreméltóbb. Ja érdekes egyetlen kutya standarjában (aki nem agár) sem olvastam azt hogy gyorsasága az agáréhoz felér, csak a mudinál.
Szóval ez egy teljesen értelmezlen és igazságtalan versengés. Majd ha a magyarok felfejlődnek odáig kiképzésben, tenyésztésben és agyban, ha több mudi lesz majd akkor lehet őket esetleg összehasonlítani. Ja és persze reklám. Fejem tenném rá hogyha Rex helyett, Buski a mudika lenne a tv-ben és border helyett azt ismételgetnék mindenhol hogy a mudi a legokosabb kutya, akkor rögtön a mudi nézne vissza minden második házból. A kutyafajták nem tehetnek róla hogy az ember ilyen buta birka népség, csak megy azután amit az irányítók elép vetnek.
Az utolsó soraid pedig össze-vissza beszélések! Én pont hogy tisztelem a magyar fajtákat (és nem azért mert magyar embernek magyar kutya, nem is vagyok magyar csak félig) és te vagy aki nem tiszteli olyan dolgok miatt amiről a fajta egyáltalán nem tehet, had védjem már! Nézzed le a magyarokat, ne a szerencsétlen fajtát aki az áldozatuk lett!
"Mozdítani a sejhajukat", a saját pénzükből, igen. Akik menhelyre kijárnak segíteni sem milliomosok ám, mindent a saját maguk pénzéből csinálnak.
Igazad van, a tájékoztatás hiánya nagyon rossz, de elsősorban pl arról kellene tájékoztatni az embereket, hogy miért nem jó a kutyának egész nap láncon, kennelben, udvarban(séta nélkül), lakásban(ha nincs lemozgatva) és miért is nem szeretne minden szuka kutya évente 2x kiskutyákat világra hozni, és hogy nem is olyan jó móka neki, ha 10 kiskutya leszívja az energiáit. Persze azt is nagyon fontosnak tartom, hogy az emberek ismerjék a magyar fajtákat, de lássuk be, ameddig a magyar kutyák 60-70%-a antiszociális, rosszak a tartási körülményeik, addig nem ez a legfontosabb.
Nekem németjuhászom van (mellesleg SZERINTEM az egyik legcsaládbarátabb fajta) és azt hallottam, a németjuhász a legerősebb hangú kutya. Nem tudom, hogy ez igaz-e, de az tuti, hogy hangosabbat még nem hallottam:S
Örülnék, ha nem pont ezzel a tulajdonságával tűnne ki:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!