Szeretnék egy csehszlovák farkaskutyát, de azt hallottam, hogy elég nehéz hozzájutni, mivel a tenyésztők nagyon megválogatják, hogy kinek adják oda. Ez mit takar? Ki a megfelelő gazda?
Megválogatják kinek adják oda, az csak annyit takar, hogy gondosan választják ki , kinek adják, nem minden féle földönfutónak. Csak azoknak akik rendesen tudják gondozni,megfelelő helyen tartják stb.
Mikor én kaptam a border collie-mat, akkor minket is ellenőriztek stb. hogy jó helyre adják-e oda...
Miért kell neked csehszlovák farkaskutya?
Kiállításra?
Hobbiból?
Nagyon kevés az olyan ember, akinek megfelelő választás egy ilyen kutya.
Ráadásul nála ha lehet ilyet mondani, ezerszer fontosabb a szocializáció mint egy rendes kutyánál.
A kölyköket a lehető leghamarabb elkezdik szocializálni, emberekhez, zajokhoz szoktatni.
Cseh farkast tartani nagyon nehéz, rengeteg munkával jár, ráadásul sokszor ösztönös viselkedést mutatnak.Magyarán előfordul, hogy inkább farkas, mint kutya.
Igazi szabadulóművészek, plusz a vadászösztön jellemzően dolgozik bennük.
Ennek fényében szerintem érthető, hogy miért válogatják a tenyésztők a gazdikat.
Ha csak azért szeretnél ilyen kutyát mert farkaskinézete van, akkor gondold át ezt még egyszer.
Nem támadja be a gazdáját, és nem eszik embert.
Nem kell túldramatizálni a dolgot.
Oda kell figyelni, én is szívtam emeleteseket az elején, ennek ellenére a mai napig nem kellene semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!