Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Adnátok neki ilyen helyzetben...

Adnátok neki ilyen helyzetben szteroidot?

Figyelt kérdés
Idős németjuhász, csípőjével vagy gerincével/csigolyáival van valami probléma, de pontosan nem tudom mi (van pár opció, de a nevüket nem jegyeztem meg). Nem vizsgáltattuk ki jobban, mert a doki mondta, hogy igazából mindegy is, mert változtatni nem igazán tudunk rajta ebben a korban, mivel a műtét nála már nem játszik. És javasolta a hosszú távú szteroidot. Elvileg 1 hónapig hat, de van, hogy egy "kúrától" megjavul hosszabb időre tőle a kutya. Kipróbáltuk, és nagyjából az előreírt 1 hónapig hat. Azt hiszem 3 dózis kapott idáig összesen, most volt kb ugyanannyi 3 hónap szünet. És most lehet az időjárás miatt is, de úgy tűnik romlott az állapota, kevésbé tud mozogni. Nyilván a kor előrehaladtával jobb nem lesz, csak rosszabb, de én adnék neki újra legalább 1 adag szteroidot. Szerintetek érdemes neki adni most? És utána hosszútávon folytatni?

2022. szept. 3. 12:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egyébként nem tudom mit kellett lepontozni az őssejtkezelésen, mert tényleg van ilyen és nem kamu. Emberi gyógyászatban is használják. Azért csinálják kevés helyen, mert a módszert mind emberi, mind állatgyógyászati vonalon egy-egy orvos hozta be az országba és nemrég jártak csak le a kizárólagos jogai. Meg persze ameddig ezek az orvosok nem oktatják a módszert, addig messze külföldre kellene kimenni oktatásért, amire szimplán nincsen pénze az intézményeknek.
2022. szept. 3. 22:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag minden nonszteroid fájdalomcsillapító amit kutyának adnak ízületi problémára, gyulladáscsökkentő is egyben.

Ezer lehetőség van a szteroidon kívül.

2022. szept. 4. 17:29
 13/13 A kérdező kommentje:
Nyilván ezzel az orvos is tisztában van és a pontos körülmények ismeretében ajánlotta a szteroidot. Előtte kapott már hasonló céllal néhány gyógyszert, de nem bizonyultak kimondottan hatásosnak, legalábbis a szteroidot nem múlták felül. Más alternatíva felé nem igazán akarok nyúlni emiatt.
2022. szept. 4. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!