Bevállalnátok magatoknak egy új kutyát, ha halál esetén úgy végződhet, hogy végül hármat kell gondoznod?
Apukám megy kertesbe, kutyákat viszi magával. Ezért gondoltam, örökbefogadok egyet, nem feltétlen kölyköt. Imádom a kutyáimat, de apukámra jobban hallgatnak, és élveznék a kertet. Azonban belegondoltam, hogy ha apukám meghalna, hirtelen három kutya szakadna a nyakamba. Most 55 éves, ami fiatalnak számít, de szívbeteg, cukorbeteg, egyéb bajai vannak. Évről évre dolgozik az ügyön, hogy még megmaradjon, lehetőség szerint a lábai amputálása nélkül. A kutyák 7 és 8 évesek.
A szívem azt mondja, vegyek magamhoz venni egyet, míg az eszem csapja a vészcsengőt, hogy ne csináljak hülyeséget. Ha úgy lenne, hogy apukám életében vagy halála után beköltöznék a házba, nem lenne miért a kérdés, de én világ életemben lakás párti voltam, éjszakázni sem szeretek kertesben, barátnőnél sem, nemhogy ott élni. Nehéz kérdés ez nekem, hiszen lehet, hogy apukám él még 10 vagy 15 évet is, a kutyák pedig kimaxolják az életévüket, élnek mondjuk extrém esetben 15 éves korukig, ami 7-8 év. Ezalatt megnevelek egy kutyát, aki ha most még kölyök vagy fiatal, lehet el sem vinnék, ott nőne fel (néztem, van olyan, aki kb 10 vagy több éve van menhelyen, senkinek nem kellett), vagy ha idősebb, akkor pláne 7-8 év rengeteg kiesés ahelyett, hogy együtt aludnánk, és simogatást, törődést, megbecsülést, finom falatokat kapna.
Ti mit tennétek?
Nem a ki meddig él kerdéskőr felöl kozelítsd meg.
Ez nagyon negatív.
Nem tudni kinek mit hoz a sors ezért én onnan nézném a bizonytalan döntést, hogy úgy általában nem sok e 3 kutya? Nekem sok lenne eszembe se jutna 3 kutyát tartani.
De egy lány barátomnak 8 kutyája van.
Számomra érthetetlen hogy bírja.
Azt vedd számitásba, hogy kutya ürülék feltakarításban, táp-kutya kaja vonatkozásban állatorvosi költségben bírnád, bírnátok e? Ha igen akkor ez számít, fordított esetben pedig ellenkezője.
És reméljük apukád és te is sokáig éltek,
A korom lényegtelen, nem az határozza meg. Felnőtt ember vagyok.
Anyagiakban bírnám, nem lenne probléma. A lakásom fenntartása olcsó, még ilyen nehéz időkben is. Egyedül pedig még kevesebbet fogyasztanék, ételre sem menne el olyan sok, egyébként sem eszek általában hű de nagy adagokat. Kutyakajára, zacsira, orvosra, egyebekre lenne, amikor kell. Főleg úgy, hogy 25 éves koromig adómentes vagyok, tudok félretenni.
24 vagyok és három kutyám van. Szerintem lehet bírni :)
Ha van pénzed és kertesben laksz, akkor jóval kevesebb idő és energia a kutyákkal foglalkozni. Nálunk az eü dolgokat elintézik a kertben és naponta sétálunk 2-3 órát, meg néha trükközünk, játszunk. Biztos az lenne a legjobb minden kutyának, ha max egy társával kéne a gazdin osztozni, aki egész nap a természetben van velük vagy vakarja a pocakját és nézi, hogy tudná kiszolgálni, de valljuk be, kevés ilyen gazda van...
Ha ennyire aggódsz, legyél ideiglenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!