Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az baj, ha nem viszem el...

Az baj, ha nem viszem el minden nap sétálni a kutyát, hanem inkább labdázok vele?

Figyelt kérdés

2022. szept. 1. 19:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

De te mit értessz pontosan a "nem minden nap alatt".

Nem mindegy hogy heti 2 vagy 5 napról beszélsz.

De ez szerintem a kutya igényétől/korától/egészségi állapotától függ.

2022. szept. 1. 23:41
 12/17 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem egyáltalán nem baj, mikor mi pesti agglomerációban, de már inkább "falun" laktunk ott sem nagyon volt lehetőség sétálni. Ott kezdődik, hogy alig volt normális járda, szinte minden kerítés mögött ugattak a kutyák és sok szökős, napközben az utcán csavargó agresszív kutya is volt, így nyilván nem élmény sétálni, sem nekem, se a kutyának.

Én azt csináltam, hogy hétvégén kutyasuliztunk, illetve amikor az időm engedte bevonatoztam vele Budapestre, ott sétáltunk, mentünk kutyafutiba, kutyás helyekre, hétköznap meg játszottunk és feladatoztunk, gyakoroltuk a kutyasuliban tanultakat. 4 éves volt a kutyám, amikor felköltöztünk Budapestre és nagyon rövid idő alatt megszokta, szerintem ezekkel a programokkal sikerült elég jól hozzászoktatnom a városi léthez is, nem voltak idegenek neki az új ingerek sem, mert ha nem is napi rendszerességgel, de azért találkozott velük.

2022. szept. 2. 10:54
 13/17 anonim ***** válasza:
92%
Meg lehet kövezni, nekem nem fér bele minden napba, hogy sétáljak a kutyákkal, de minden nap foglalkozok velük, labdázunk, kertben szaladgálnak, szétszeretgetem őket (kistestű benti kutyák), egymással birkóznak stb. Heti átlag 3x járunk sétálni és igyekszem mindig máshova vinni őket, nyáron strandra jártam velük a Duna-partra, erdőben elengedem őket, túrázni járunk, kisvárosba is be szoktam vinni őket, mert ott sok az inger, szóval szerintem ez még mindig jobb, mintha heti 7x vinném őket, de mindig csak a környékre. Hidd el, ettől még jó sora lehet a kutyádnak, ismerek olyat, aki életében nem vitte sétálni a kutyáit.
2022. szept. 2. 12:25
 14/17 anonim ***** válasza:
80%
#13 mondjuk én erdőben sem engedném el, hacsak nem nagyon erősen visszahívható a kutyus, de kb. leírtad a normális állattartást. Akinek ez nem tetszik, az bőven el van tájolva, és gyerekpótlék nála a kutya.
2022. szept. 2. 13:09
 15/17 anonim ***** válasza:
41%
Nálunk 2 kutya él a kertben, be nem jöhetnek. Sétálni sosem vittem őket, ha ott az udvar lefárasszák magukat, főleg együtt.
2022. szept. 2. 19:02
 16/17 anonim ***** válasza:
86%
#14 teljesen behívhatóak és a légynek sem ártanak, 3 kg-s kutyák :D Azért ha jönnek emberek/vagy valakik nagy kutyával, akkor pórázra szoktam tenni őket.
2022. szept. 2. 20:20
 17/17 anonim ***** válasza:
75%
#15 mondjuk ez elég szomorú, unalmas életük lehet.
2022. szept. 2. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!